Savo paprastumu būstas jo šeimininkus privertė apsigalvoti – namo negriovė, dabar tuo neatsidžiaugia

2024 m. rugsėjo 17 d. 20:01
Lrytas.lt
Gražus savo paprastumu senos statybos namas su šlaitiniu stogu niekuo neišsiskiria. Pradžioje net buvo svarstoma jį griauti ir statyti modernesnį, bet visgi klientas pasirinko rekonstrukciją. Nuspręsta vidaus išplanavimo beveik nekeisti, o naujus baldus ir medžiagas pritaikyti senąjam planui.
Daugiau nuotraukų (9)
Buvo išgriauta tik pirmo aukšto pertvara tam, kad sujungti svetainę su valgomuoju ir išplėsti pagrindinę erdvę. Palikti ir senieji laiptai, tik jų spalva priderinta prie naujų grindų.
Lakoniška namo išvaizda padiktavo interjero stilių. Jį pasirinkome paprastesnį, be įmantrių formų, puošmenų, labiau skandinavišką, funkcionalų su lengvu japonišku prieskoniu.
Namas apaugęs aukštais krūmais, langų nedaug, o lubos žemos, todėl į vidų nepatenka daug šviesos. Reikėjo būtinai maksimaliai pašviesinti interjerą, vizualiai praplėsti erdves.Tai pavyko sumontavus kelis didelius veidrodžius. Spalvos pasirinktos šviesios, daug persiliejančių atspalvių.
Pirmo aukšto lubas „pakėlė“ blizgus dekoratyvinis tinkas. Patalpų apšvietimas švelnus, tolygiai pasiskirstytas, nes naudojami naujos kartos šviestuvai su aukštu spalvų atkūrimo indeksu.
Be to interjere nemažai natūralių ir ekologinių medžiagų: užuolaidos, baldų tekstilė. Sienos nutinkuotos natūraliu molio tinku. Pasirinktos šviesios spalvos, daug persiliejančių pastelinių atspalvių.
Viską apjungia šviesinto ąžuolo grindys, durys, baldų fasadai. Jauku, šilta, ramu.
 
Šis interjeras dalyvauja interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2024“, interjero autorė – Jūratė Valančiūtė-Zenkienė ( „Prijaukintos Erdvės“).
Naujienų portalas Lrytas kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) jau 10 kartą rengia interjero architektūros konkursą „Mano erdvė 2024“.
Projektas skirtas visiems besidomintiems naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais.
Lietuvių sukurtus interjerus vertina garsūs architektai iš užsienio, o svarbiausia vertinant – architektūros kokybė.
Kviečiame dalyvauti – darbus kelkite ČIA.
InterjerasBūstasDizainas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.