Vadovų studijas organizuojančios kompanijos naujasis biuras Vilniuje – lyg namai

2024 m. liepos 5 d. 17:17
Kaip sukurti mokymosi aplinką, kuri įkvėptų ir leistų vadovams atitrūkti nuo darbų, – tokią užduotį sprendė „Plazma“ architektūros studijos architektai, kūrę naujausią „BMI Executive Institute“ biurą sostinės „Artery“ verslo centre.
Daugiau nuotraukų (23)
Aukščiausio lygio vadovų studijas organizuojantis „BMI Executive Institute“, iki šiol veikęs „Europos“ verslo centre, daugiau nei dešimtmetį turėtas patalpas iškeitė į šiemet baigtą statyti kultinio architekto Danielio Libeskindo studijos kartu su „Archinova“ suprojektuotą pastatą.
Septintame aukšte, 700 kv. m ploto patalpose su terasa, nuo kurios atsiveria vaizdas į sostinės centrą ir Gedimino pilį, įsikūręs institutas čia suplanavo mokymų, biuro ir poilsio zonas. Patalpose taip pat atverta zona institutą baigusius alumnus vienijančio „BMI Alumni Executive Club“ nariams.
Pasak instituto vadovės Jurgos Bendikaitės-Ursavas, kuriant patalpas buvo laikomasi esminio – kokybės – reikalavimo: „Norime, kad čia atėję vadovai mūsų studijų kokybę pajustų net detalėse, todėl svarbu ir aplinka, kurioje mokysis. Kad tai pasiektume, išties nemažai investavome į natūralias ilgaamžes medžiagas, akustinius sprendimus, namus primenančius, jaukumą kuriančius elementus“.
Nemažiau dėmesio planuojant biuro erdves skirta darbuotojų patogumui – atsisakyta atvirojo tipo (angl. „open-office“) erdvių, investuota į akustiką gerinančius sprendimus, įrengti nedideli pokalbių ir susitikimo kambariai, taip pat erdvi, visą komandą suburianti poilsio zona su virtuve.
Mokymo įstaigos interjerą kūrusios architektų studijos „Plazma“ architektės Viltės Tamulės teigimu, įgyvendinant užsakovo užduotį teko spręsti ne vieną iššūkį:
„Visas projekto sudėtingumas buvo dėl neįprasto pastato plano ir įstrižų (tiek viena, tiek kita kryptimi) pastato sienų. Planuodami turėjome įvertinti, kaip visus elementus tvarkingai suvesti, kaip ergonomiškai išnaudoti plotą, susitvarkyti su pastato akustika, kai visu perimetru turime stiklą, kaip tokiame, netradicinio plano pastate, išdėlioti daug skirtingų funkcijų, tarp jų ir pagrindinę instituto patalpą – didžiąją mokymų salę. Dėl mokymų salės teko kelissyk perdėlioti visą funkcinį planą, kol galų gale ji atrado tinkamiausią vietą“.
Įgyvendinant užsakovo idėją sukurti namus primenančią erdvę stiklinių administracinių pastatų kvartale pasitelktos specifinės medžiagos, tam tikras koloritas.
„Rinkomės vizualiai šiltas, šviesias medžiagas, tad daugiausia vyrauja medis, šviesios, natūralios spalvos. Taip pat, neatitoldami nuo pagrindinės funkcijos – mokymo instituto – naudojome bibliotekos motyvą (knygų lentynos, staliniai šviestuvai darbo bei mokymosi vietų įvairovė). Pastatas yra urbanizuotoje teritorijoje, intensyvioje gatvėje, apsuptoje aukštybinių pastatų. Naudodami kontrasto išraiškos formą į interjerą įtraukėme daug žalumos, kuri pro langus matoma tik tolumoje. Pagrindinė pasitikimo zona apsupta augalų, didžioji dalis grindų – samanų spalvos kilimas, o mokymų salėje paveikslas – su miško motyvu“, – idėją atskleidžia architektė.
J. Bendikaitės-Ursavas teigimu, ilgainiui patalpose atsiras ir vis daugiau lietuvių menininkų kūrinių. Pirmasis – Lino Kaziulionio darbas „Miškas“, uždengęs visą mokymų salės sieną. Darbas turi ir kitą funkciją – tai akustinis paveikslas, gerokai pagerinantis garso savybes salėje.
Naujai duris atvėrusio instituto erdvėse organizuojami ne tik mokymai vadovams, bet ir atviros paskaitos visiems, besidomintiems verslo vadyba, įmonių valdymu, lyderyste, naujausiomis technologijomis ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.