Klientams grįžta sentimentai
Štai šių metų birželio 13-ąją, po kelių dešimtmečių pertraukos, duris vėl atvėrusi valgykla nauju pavadinimu „Laimės sentimentas“, džiaugiasi dideliu klientų susidomėjimu. Įstaigos vadovas Laimis Paulavičius atskleidė, jog idėja atkurti seną valgyklą gimė netikėtai.
„Mes tiesiog ieškojome gamybinių patalpų ir skelbimuose pamatėme šią valgyklą. Atėjome apžiūrėti, susižavėjome ir taip gimė idėja, jog reikia išlaikyti autentiką. Pagalvojome, kad naujų kavinių, kaip aš sakau, kuriose daug gipso ir dažų – pilna, o laiko išlaikytų, senų – mažuma. Šios patalpos pasakoja savotišką istoriją“, – kalbėjo jis.
Pasak vadovo, klientų – daug. „Ateina net tie klientai, kurie pasakoja apie senąsias valgyklos patalpas, kuriose valgydavo dar sovietmečiu. Tiesa, tai nėra šios patalpos, kur valgo dabar, nes čia kadaise buvo administracinės patalpos. Tačiau valgykla buvo visai šalia, o interjeras – toks pat. Todėl sentimentai jiems tikrai sugrįžta“, – tikino vyras.
„Lyg pas mamą“
Pavadinimas „Laimės sentimentas“ gimė po ilgų svarstymų. „Jį rinkome ilgai. Variantų buvo visokių. Juos siūlė draugai, artimieji ir mes patys mąstėme. Vyko balsavimas ir nubalsavome, kad „Laimės sentimentas“ labiausiai tinka šiai aplinkai apibūdinti“, – pabrėžė L. Paulavičius.
Jis taip pat pridūrė, kad klientai išties vertina autentiką. „Net jaunesnės kartos klientai stebisi aplinka. Jiems tai atrodo įdomu, originalu, neįprasta, todėl ateina ir pasifotografuoti“, – pasakojo valgyklos vadovas.
„Laimės sentimentuose“ puoselėjami senieji patiekalai, tačiau čia galima užsisakyti ir įvairių naujovių. „Siekiame, kad sau tinkamą patiekalą rastų kiekvienas. Tačiau stengiamės išlaikyti senuosius patiekalus, kurie tokie „lyg pas mamą“. Neretai girdime šį palyginimą iš klientų, todėl mums labai malonu, kad galime taip atkurti mamos gamintų patiekalų skonį“, – tvirtino L. Paulavičius.
Atsinaujina, kai būtina
Na, o buvusiame mėsos kombinate įsikūrusi valgykla, nors pastatas jau primena vaiduoklį, vis dar siūlo bene gardžiausius karbonadus, namines sriubas bei pilstomą kompotą. Kaip teigia patys klientai, įžengę į vidų, jie patenka į laiko mažai pakeistą valgyklėlę, kurioje jau kelis dešimtmečius šeimininkauja Zita Tolvaišienė.
„Kadaise ši valgykla priklausė kombinatui. Aš tuomet buvau valgyklos vedėja. Na, o 2000-aisiais teko kurti įmonę ir ją įkūrėme mano vardu. Taip gyvuojame iki šiol“, – kalbėjo ji.
Pasiteiravus, ar nesinori atnaujinti valgyklos bei į ją įnešti šiek tiek modernumo, Z. Tolvaišienė pabrėžė, kad patalpos – nuomojamos, todėl investuoti į kažką, kas nėra nuosava – nesinori.
„Būtų liūdna jei skirtume nemažai pinigų į remontą, o tuomet mums nutrauktų nuomos sutartį. Vis dėlto, kiekvienais metais atsinaujiname tiek, kiek būtina“, – sakė moteris.
Populiariausi – senieji patiekalai
Pasak šeimininkės, populiariausi patiekalai jau daugelį metų išlieka senieji valgyklos patiekalai: lietuviškas karbonadas, šnicelis, didžkukuliai.
„Tai tie senieji patiekalai, kurių receptūra išlikusi nuo pat valgyklos atidarymo. Mes iki šiol esame išsaugoję mėsos kombinato receptus ir juos sąžiningai naudojame nekeisdami. Nenaudojame jokių E“, – paaiškino valgyklos, kurioje šiuo metu dirba 6 darbuotojos, savininkė.