B. Nicholson ir O. Bložienė vis gražėjančiame Vilniaus rajone pasistengė sukurti išskirtinę vietą

2022 m. liepos 22 d. 10:57
Šią vasarą TV laidų vedėja, maisto žurnalistė Beata Nicholson ir verslininkė Odeta Bložienė pristatė naujausią „Jurgis ir Drakonas“ restoraną Dvarčionyse, Vilniuje. Tai jau penktasis neapolietiškos picos restoranas, priklausantis seserims. Šįkart restorano kūrimas vyko kitaip nei įprasta – antram gyvenimui panaudoti baldai, aksesuarai ir netgi augalai. Taip tvariai sukurtas restorano interjeras kartu su dizainere Indre Macke. Beata ir Odeta dalinasi mintimis, kodėl pasirinko kurti naują restoraną būtent taip ir ką joms apskritai reiškia tvarumas.
Daugiau nuotraukų (11)
– Kodėl jums asmeniškai svarbi tvarumo vertybė?
Beata: Man atrodo, kad pasaulyje tiek daug visko jau yra prigaminta, kad nebespėjam tų daiktų ir panaudoti. Tikiu, kad daiktai turi energiją ir juos panaudojus dar kartą, gauname ypatingą rezultatą – jaukią erdvę su nuostabia energetika. Kartais iš naujo prikelti dalykai yra vertingesni nei nauji. Be to, neaiški ekonominė situacija ir karo krizė, kuomet matome, kaip naikinama visa šalis, padeda pakeisti perspektyvą ir leidžia labiau įvertinti tai, ką turime.
– Kaip kilo mintis naują restoraną kurti tvariai?
Odeta: Pirmas dalykas – taupymas. Turime finansinių įsipareigojimų, išlaikome darbuotojus, o naudoti turimus daiktus yra žymiai pigiau nei pirkti naujus. Per pandemiją uždarėme keletą restoranų, tad iš jų prikaupėme daiktų, kuriuos prikėlėme antram gyvenimui. Be to, turimų daiktų naudojimas taupo laiką, nes nereikia užsakinėti ir laukti naujų baldų – imi, ką turi ir naudoji. Kai kuriuos baldus šiek tiek restauravome, kitus – tereikėjo pritaikyti prie interjero ir gavome puikų rezultatą.
Mums tvarumas ir ekologija versle apskritai yra svarbu. Restoranuose rūšiuojame atliekas, naudojame servetėles iš perdirbto popieriaus. Maisto produktus perkame iš tvarių ūkių, ūkininkus pažįstame ir žinome iš kur atkeliauja žaliavos. Taip pat produktų atvežimą į restoranus organizuojame taip, kad į vilkikus tilptų kuo daugiau prekių ir paliktume, kaip įmanoma, mažesnį CO2 pėdsaką. Visą tai nebūtinai dideli žingsniai, bet jie svarbūs ir prisideda prie aplinkos tausojimo.
– Ar džiaugiatės rezultatu, kurį pasiekėte kurdami interjerą tvariai?
Beata: Taip, gavosi labai gražus interjeras. Tiesiog malonu pasėdėti dieną ir padirbti kitoje, nei biuras, aplinkoje, o vakare jauku pavalgyti su šeima.
Odeta: Labai džiaugiuosi rezultatu. Patiko dirbti su interjerą mums kūrusia Indre ir nauju jos požiūriu. Kartais daiktas atrodo nenaudojamas, bet naujoje erdvėj suspindi kitaip.
Mes ir ateityje eisime tvariuoju keliu, nes esam nestandartinis restoranų tinklas. Kiekvienas mūsų restoranas yra skirtingas, tame ir slypi žavumas bei išskirtinumas. Dvarčionyse esantis restoranas, kol kas yra tvariausia mūsų sukurta vieta.
Interjeras^InstantDvarčionys
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.