Šalies savivaldybėse modernizuoti 48 tūkst. šviestuvų

2024 m. rugsėjo 14 d. 12:09
Daugiau nei pusėje Lietuvos savivaldybių jau įdiegtas šiuolaikiškas gatvių apšvietimas.
Daugiau nuotraukų (1)
Energetikos ministerijos duomenimis, jau modernizuoti daugiau kaip 48 tūkst. neefektyvių šviestuvų, kurie leis sutaupyti 14 GWh elektros energijos per metus.
Šiuo metu Lietuvoje jau yra užbaigti 33 projektai, o dar 10 gatvių apšvietimo modernizavimo projektų bus užbaigta artimiausiu metu.
Anot Energetikos viceministrės Ingos Žilienės, šie projektai ne tik mažina energijos suvartojimą, bet ir didina gyventojų saugumą savivaldybėse.
„Modernizuotos apšvietimo sistemos prisideda prie saugesnių gatvių ir mažesnių išlaidų energijai, taip skatinant tvarią miestų aplinką. Gatvių apšvietimo modernizavimas yra vienas iš svarbiausių žingsnių siekiant didinti energetinį efektyvumą Lietuvoje. Tai ne tik pagerina gyventojų gyvenimo kokybę, bet ir leidžia savivaldybėms efektyviau valdyti savo išteklius bei prisidėti prie klimato kaitos mažinimo tikslų“, – pranešime teigė viceministrė.
Ministerija skaičiuoja, kad užbaigus projektus iš viso savivaldybėse bus įdiegta apie 65 tūkst. naujų, kokybiškų LED šviestuvų gatvėse.
Tai leis per metus sutaupyti iš viso apie 20 GWh elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.