Gydytojų pora pamiškėje pasistatė neįprastą 477 kv. m ploto namą: išpildė visus norus (3)

2024 m. rugsėjo 13 d. 18:58
Lrytas.lt
Naujai pastatytas 477 kv. m vienbutis namas „Haus Ludwig“ yra istoriškai išaugusiame Oberloschwitzo (Vokietija) vilų rajone, iš kurio atsiveria vaizdas į Drezdeną ir Elbę, rašoma populiariausiame architektūros portale „Archdaily.com“.
Daugiau nuotraukų (12)
Nekilnojamasis turtas yra Elbhänge paminklo statusą turinčioje teritorijoje ir saugomos vertybės Weidners Sanatorium teritorijoje.
„Mūsų klientai, gydytojų pora su dviem mažais vaikais, kreipėsi į mus su idėja statyti gana netipišką gyvenamąjį pastatą: netaisyklingos struktūros, turintį nedaug stačių kampų, tačiau perteikiantį saugumo jausmą“, – sakė architektūros studijos „TSSB architekten“ architektai.
Anot jų, glaudžiai bendradarbiaudami tarpusavyje ir su užsakovais, sukūrė tokią pastato formą, kuri atitiko interjero reikalavimus, keliamus gyvenimui ir erdvės pojūčiui, o išorėje pastatas įsiliejo į aplinką kaip vientisa skulptūra.
vienas svarbiausių šio kūrinio akcentų buvo santykis ir perėjimas tarp vidaus ir išorės.
Mat klientai pirmenybę teikė neapdorotai medžio masyvo medienai su visais jos privalumais ir trūkumais.
Ji buvo naudojama ne tik baldams ir interjero medžiagoms, bet ir eksterjere – kaip fasado medžiaga, terasos lentos ir medžio masyvo laiptai. Buvo labai svarbu, kad sklype esančius senus medžius būtų galima patirti ir pamatyti iš vidaus.
Išėjimas į kiemą – iš kievieno kambario
Iš visų bendrojo naudojimo kambarių yra tiesioginis išėjimas į lauką – balkoną arba terasą.
Vidaus ir lauko erdvės sąveikauja, pereina viena į kitą ir sudaro pereinamąsias zonas, kurias apibrėžia antrasis pastato korpusas. Jis sudarytas iš horizontalių medinių skersinių, vienur prisiglaudžia prie monolitinės vientisos konstrukcijos, o kitur nutolsta ir sudaro šią pereinamąją erdvę tarp vidaus ir išorės. Dideli berėmiai langai taip pat atsiveria įspūdingus vaizdus iš svetainės ir valgomojo zonos į lauką.
Gyvenamosios zonos išplėtimą į išorę pabrėžia ir terasoje tęsiamos medinės grindys. Svarbus pastato elementas yra laiptai, kurie, sekdami pastato formą, centre spirale kyla į viršų ir sukuria erdvią atvirą koridoriaus erdvę visuose aukštuose. Pagrindinę laiptų pakopą visuose aukštuose juosia ištisinė atviro betono siena.
Nuo viršaus iki apačios einantis ištisinis laiptinės langas su stulpelio ir skersinio konstrukcijomis sudaro priešais langą stovinčio aukšto medžio rėmą.
Palėpėje, po nuožulniomis betoninėmis lubomis, yra dar dvi patalpos: studija ir sandėliukas.
Čia galima patogiai dirbti, o pavargus – patekti į terasą ant stogo ir mėgautis vaizdu į Elbės slėnį.
Namas šildomas oro šilumos siurblio ir kondensacinio katilo deriniu, kuris gali šildyti ir ateityje planuojamą kiemo baseiną.
NamasVokietijavila
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.