Prieš ežerą išdygęs 200 kv. m namas suprojektuotas taip, kad būtų itin greitai ir kokybiškai pastatytas

2024 m. birželio 8 d. 11:08
Lrytas.lt
Galerija
Šio namo idėjos išpildymas prasidėjo nuo sklypo pasirinkimo. Šeimininkų svajonė buvo turėti namą miške, kad būtų galima leisti laiką gamtoje ir būtų galimybė įgyvendinti vaikystės troškimą – ant medžio pakabinti sūpynes, – rašoma populiariausiame architektūros portale „archdaily.com“.
Daugiau nuotraukų (32)
„Žinodami, ko nori užsakovai, parinkome šiomis savybėmis pasižymintį sklypą ir pritaikėme projektą, kad kurdami namą miške išsaugotume reljefą ir visus medžius“, – pasakojo architektas Mateus’as Monteiro.
Priešais ežerą Murano mieste (Brazilija) 200 kv. m namas buvo projektuojamas taip, kad būtų greitai ir kokybiškai pastatytas, ir juo būtų galima naudotis. Name nedaug mūro ir daug stiklo, kad nuolat suptų gamtos vaizdiniai ir būtų daug šviesos.
„Cumaru“ mediena ir akmeninės plytos sustiprina natūralius elementus, kurie sukuria harmoniją su nuolatiniu medžių šešėliu. Name yra dveji apartamentai, vieni iš jų turi privatų sodą.
Iš virtuvės ir svetainės galima išeiti tiesiai į vidinį kiemą, kuriame įrengta ypatinga erdvė, nes šeima čia praleidžia daugiausiai laiko. Namo erdves užbaigia tualetas ir sandėliukas.
Baseino zona buvo suprojektuota taip, kad nuolat gautų saulės spindulių, kai tuo tarpu namą iš visų pusių supa pavėsis. Jis pastatytas antruoju darbų etapu, tai vieta, kurioje susiburia visa šeima ir vaikai.
Viduje daugiausia dėmesio skiriama asmeniniams dizaino radiniams, Sérgio Rodrigueso pasirašytiems daiktams ir Murano stiklo kolekcijai.
NamasStatybaežeras
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.