Netikėtai mirė architektų pasaulyje itin populiaraus dizaino žurnalo „Dezeen“ kūrėjas, jam tebuvo 54 metai

Architektūrinis pasaulis sukrėstas dėl staigios ir netikėtos vieno populiariausių pasaulyje architektūros, interjero ir dizaino e-žurnalų DEZEEN leidėjo ir vyriausiojo redaktoriaus Marcus Fairs mirties Londone.

Architektūrinis pasaulis sukrėstas dėl staigios ir netikėtos vieno populiariausių pasaulyje architektūros, interjero ir dizaino e-žurnalų DEZEEN leidėjo ir vyriausiojo redaktoriaus Marcus Fairs mirties Londone.<br>Pilotas.lt nuotr.
Architektūrinis pasaulis sukrėstas dėl staigios ir netikėtos vieno populiariausių pasaulyje architektūros, interjero ir dizaino e-žurnalų DEZEEN leidėjo ir vyriausiojo redaktoriaus Marcus Fairs mirties Londone.<br>Pilotas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

www.pilotas.lt

2022-07-04 18:31, atnaujinta 2022-07-04 18:32

54 metų britų architektūros ir dizaino žurnalistas Marcus Fairs jautėsi normaliai iki pablogėjus savijautai, kai praeitą antradienį buvo paguldytas į ligoninę, kur po kelių dienų mirė.

Tarptautinis e-žurnalas DEZEEN dėl vyriausiojo redaktoriaus mirties savo veiklą sustabdė 24 valandoms. Pranešama, kad laikinai e-žurnalui vadovaus čia redaktore dirbusi M.Fairs žmona Rupinder Bhogal.

Marcus Fairs įkūrė pasaulinę šlovę pelniusį architektūros, interjero ir dizaino e-žurnalą DEZEEN 2006 pabaigoje ir netruko įgyti populiarumo.

2012 metais e-žurnalą DEZEEN aplanko tarptautinė šlovė. Laikraštis „The Independent“ įvardina DEZEEN geriausiu architektūriniu tinklapiu, o „The Times“ įtraukia DEZEEN į TOP 50 tinklapių „be kurių gyventi neįmanoma“ sąrašą, o garsusis žurnalas „Time“ – į sąrašą „Design 100“, kuriame surinktos „didžiausią įtaką globaliam dizainui darančios pajėgos“.

2013-aisiais fondas BSME paskelbia Marcus Fairs „Metų Verslo redaktoriumi“, o fondas „Hospital Club“ – įtraukia jį į 100-tuką įtakingiausių Jungtinės Karalystės kūrybinių industrijų srityje.

2017-aisiais Britų Karališkasis Institutas paskelbia Marcus Fairs organizacijos Garbės Nariu už „milžinišką indėlį, atliktą architektūros vardan“.

2018-aisiais garsus laikraštis „Vakaro Standartas“ įtraukia Marcus Fairs į 1000-tuką įtakingiausių Londone.

Marcus Fairs yra parašęs keletą knygų architektūros, interjero ir dizaino klausimais. Knyga „XXI amžiaus dizainas“ (Twenty-First Century Design) išleista 2006, o dabar rengiamas jau trečias jos leidimas. „Žaliasis dizainas“ (Green Design) išleista 2009, „Dezeen idėjų knyga“ (Dezeen Book of Ideas) išleista 2011, o dabar ruošiamasi jos antrajam leidimui. „Dezeen interviu knyga“ (Dezeen Book of Interviews) Marcus Fairs išleido 2013.

Pastaraisiais metais architektūrinį e-žurnalą DEZEEN įsigijo Danijos media grupė „JP/Politiken Media Group“ ir M.Fairs lengviau atsikvėpė dėl e-žurnalo ateities. Leidėjas rašė: „Dezeen dirba, kad suteiktų mūsų globaliai bendruomenei platformą, kurioje būtų dalinamasi geriausiais architektūros ir dizaino darbais bei naujienomis. Platformą, kurioje būtų galima kokybiškai diskutuoti architektūros ir dizaino klausimais tarp savų“.

Aš noriu, kad „Dezeen“ darytų šį svarbų darbą ir ateityje. Norėčiau, kad Dezeen amžinai liktų nepriklausomos žurnalistikos bastijonu. Liktų amžinai architektūros ir dizaino čempionu, kovančiu už gėrį pasaulyje“,- rašė DEZEEN leidėjas ir vyriausiasis redaktorius Marcus Fairs.

Parengta pagal e-žurnalo Dezeen ir Pilotas.LT informaciją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.