Po skandalingosios airių „Eurovizijos“ „raganos“ šou vilniečiai išėjo nusivylę: pravertė tik lytinio švietimo pamokėlė

2024 m. spalio 11 d. 18:18
Agnė B.
Ketvirtadienio vakarą, kurį kiti grožėjosi siautėjančia Šiaurės pašvaiste, praleidau kultūringiau, apsilankydama „Bambie Thug“ koncerte.
Daugiau nuotraukų (23)
Esu kietesnės muzikos gerbėja, bet, vos išvydusios „airių raganos“ pasirodymą „Eurovizijoje“, atžalos ėmė ja kliedėti, tad paskelbus apie koncertą Vilniuje neliko nieko kito, kaip tik pirkti bilietus.
Dėl savęs tikėjausi bent kažkokio įspūdingo gotiško šou, sceninių dekoracijų, kostiumų – pamenu kadaise vykusį Marilyn Manson koncertą – ir jo gerbėja nesu, bet tąkart „nunešė stogą“. Kas buvote, suprantate, apie ką aš. Iš „Bembės“ tikėjausi kažko „mansoniško“.
Bet to, ką pamatėme „euroviziniame“ klipe, buvo gal tik lengvas kvapelis. Labai nuvylė, kad neišvydome gyvai grojančių muzikantų – ant scenos buvo tik vokalistė ir du sportiški vyrukai šokėjai, demonstruojantys seksualius kūnus. Bei fotografė, kuri nuolat malėsi po sceną aplink atlikėjus, jog atrodė esanti irgi pasirodymo dalis.
„Bambie Thug“ publikai patiekė lengvai erotišką choreografinį šou su BDSM elementais. Nors teigia savęs nepriskirianti jokiai lyčiai, su vyrukais scenoje elgėsi kaip akivaizdi alfa patelė dominantė, nekilo jokių abejonių dėl jos lytiškumo net kai atlikdama savo eurovizinę dainą (kuri koncerte skambėjo kažkaip silpnai ir sunkiai atpažįstamai) apsigaubė translyčių vėliava.
Tai buvo ne vienintelė vėliava, tą vakarą demonstruota ant scenos. „Bambie Thug“ dar „Eurovizijos“ užkulisiuose buvo sukonfliktavusi su Izraelio delegacija, mat palaiko Palestiną. Tad Vilniuje ji taip pat pasinaudojo scena šiai savo politinei idėjai išreikšti.
Kalbant apie koncertą apskritai, labai jautėsi „gumos tempimas“. Apšildanti grupė, regis, neturėjo pakankamai dainų, kad užimtų ilgesnį laiką, šnekėjo gal daugiau, nei dainavo, o po to visus „paleido“ į ilgą, daugiau nei pusvalandį trukusią pertrauką. Bet ir gerai, nes nebuvo ką žiūrėti į dvi mergeles, ant scenos sinchroniškai kilnojančias rankeles. O klausytis juolab nebuvo ko.
Ir pagrindinė atlikėja sugebėjo ištempti vos valandą. Pradėjusi po devynių, dešimtą jau koncertą pabaigė, nors oficialiai buvo skelbiama, kad jis truks iki vienuolikos.
Bet daugumai žiūrovų, panašu, koncertas patiko. Publika aktyviai palaikė atlikėją ir šūksniais, ir judesiais, daug šoko – na, tiesiog šėlo. Tai ir gerai, toks aktyvus, energingas vakarėlis, sveika pajudėti.
Kadangi salėje buvo nemažai nepilnamečių, jiems galbūt pravertė lytinio švietimo pamokėlė. Na, bent jau aš grįždama namo sužinojau, kad mano 10 ir 12 metų atžalos jau žino, kas yra BDSM. Tai apsišvietusi likau ir aš.
O vaikams koncertas patiko – tai ir svarbiausia, juk darželio laikais irgi kantriai sėdėdavau vaikiškuose spektakliukuose, tas pats ir čia. Tie, kas bijojote, kad ragana Vilniuje užsiims okultizmu ir magija, galite nesijaudinti – be pigių lateksų, nieko baisesnio čia nebuvo.
KoncertasEurovizijaragana
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.