Tėvai nufotografavo, kokį maistą vaikams duoda mokykla – turi klausimą direktoriui ir valgyklos vedėjai

Raseinių rajono Šiluvos gimnazijos pradinių klasių moksleivių tėvai nufotografavo gaunamą mėnesinį maisto davinį, kurio suma, anot jų, turėtų būti 38 Eur. Nuotrauka savo „Facebook“ puslapyje pasidalino tinklaraštininkas „Riebus katinas“.

 Tėvus piktina maisto daviniai mokyklose.<br> Skaitytojo nuotr.
 Tėvus piktina maisto daviniai mokyklose.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tėvai

2021-06-07 23:01, atnaujinta 2021-06-07 23:02

„Padėkite suskaičiuoti Raseinių rajono Šiluvos gimnazijos direktoriui ir valgyklos vedėjai, kiek trūksta maisto iki 38 Eur sumos, kuri priklauso vaikui už mėnesį (nuotraukoje – būtent davinys už mėnesį ir 38 Eur sumai)“, – savo sekėjų teiravosi žinomas tinklaraštininkas ir restoranų kritikas.

„Bendraukime“ pakalbino kantrybę praradusius tėvus, kurie nufotografavo ir pabandė suskaičiuoti pradinukų gaunamo maisto davinio kainą. 

„Kadangi vaikai mokosi nuotoliniu būdu, jiems priklausančius maisto davinius nuvažiuojame kas mėnesį pasiimti į mokyklą.

Tačiau neįmanom jau kentėti, kai vaikai kas mėnesį gauna tai... Atsiprašau... Visos mokyklos skirtingos, vienose mokyklose vaikai tikrai labai daug gauna, o mes gauname, kaip matote, mažai. Maisto produktų kiekis tikrai neatitinka priklausančios sumos.

Per mėnesį laiko vienam vaikui – aliejaus butelis, miltų kilogramas, nevalgomų dešrelių (nors nesame išrankūs maistui, bet tokių neįmanoma valgyti), žirneliai, jogurtas už 0,49 centus, varškė, kečiupas ir makaronai.

38 eurų sumos šis davinys tikrai nesiekia. Mes paskaičiavome, kad maisto vienam vaikui išleidžiama apie 13 eurų. Lauksiu sekančio davinio, pasižiūrėsiu, koks bus.

Nes per pirmąjį karantiną apskritai gavome maistą, susvertą maišeliuose!“, – piktinosi kalbinta Raseinių rajono Šiluvos gimnazijos pradinių klasių mokinio tėtis.

* * *

Raseinių r. Šiluvos gimnazijos administracijos pateiktame komentare rašoma, kad tėvų informacija nėra tiksli.

„Šis pradinių klasių mokinių tėvų nufotografuotas gaunamas maisto davinys yra duodamas už tris savaites (gegužės 3-21 d.). Davinio suma yra 27 eurai“, – rašoma gimnazijos komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.