Sumos, kurias gauna vaizdo tinklaraščių kūrėjai, jus nustebins

„Mano brolis jau buvo pripratęs prie kamerų, o draugės jų irgi nebijo. Kartais jos daugiau už mane kalbėdavo“, – atvirai pasakojo mergina.

Daugiau nuotraukų (1)

Jonas Valaitis

Dec 21, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:43 PM

„Pirmasis įrašas sulaukė labai daug komentarų. Kadangi visiems labai patiko mano įrašas, nusprendžiau įkelti dar porą savo vaizdų. Tačiau viskas tuo ir baigėsi. Šį pomėgį prisiminiau tik po kelerių metų, broliui išvykus mokytis į Klaipėdą. Tada vėl pradėjau kurti ir tai darau iki šiol", – prisiminė Ieva. Dauguma filmukų kuriami tik jos pačios, tačiau Ieva į filmavimus pasikviečia ir draugus.

„Mano brolis jau buvo pripratęs prie kamerų, o draugės jų irgi nebijo. Kartais jos daugiau už mane kalbėdavo“, – atvirai pasakojo mergina.

Ji atskleidžia, kad bent vieną įrašą norėtų sukurti ir su kitais vazido tinklaraštininkais, tačiau kol kas to daryti nedrįsta. Svarbiausia – mintis ir idėja Ieva tikino, kad „vloguose“ itin svarbu perteikti savo mintis. Nesvarbu, kad iš pirmo žvilgsnio jos kuriami vaizdo įrašai linksmi ir nerimti, tačiau, kaip sakė mergina, reikia suprasti tai, ką nori parodyti. Pavyzdžiui, neseniai Ievai teko kurti įrašą, kuriame ji įkūnijo skirtingų profesijų ir išsilavinimo žmones. Mergina net neabejoja, jog šis įrašas buvo vienas sunkesnių dėl to, jog ji nebuvo tikra, kad žmonės jį teisingai supras.

„Gal iš pirmo žvilgsnio ir kvailai atrodė tas įrašas, tačiau jame puikiai atsispindi tai, jog nesvarbu, kokio amžiaus, išsilavinimo, profesijos ar specialybės žmonės, kiekvienas jų širdies gilumoje turi bent kruopelytę mielumo“, – kalbėjo vaizdo tinklaraščio kūrėja. Pavojai, kuriozai ir sunkumai Ieva stengiasi kurti „keistai unikalius" vaizdo įrašus. Anot jos, vogti kitų „vlogerių“ mintis būtų neprotinga. Taip pat Ieva beveik nevartoja keiksmažodžių. Kadangi jos įrašus žiūri ne tik bendraamžiai, bet ir bendraklasių mamos, mokytojos ir net mokyklos direktorė, merginai keiktis būtų nejauku. Be to, vaizdo tinklaraštyje kartais apsilanko ir jos tėvai. „Mano tėvai ilgą laiką nežinojo, kad kuriu šios vaizdo įrašus. Kartą filmavimo metu į kambarį įėjo mama ir paklausė, ką darau. Buvo labai nesmagu“, – pasakojo „vlogerė“. Kalbėdama apie sunkumus Ieva prisiminė kone dažniausią problemą, su kuria ji susiduria. „Nutinka taip, kad montuoju įrašą, įdedu daug darbo, tačiau staiga viskas užstringa ir išsijungia. Kadangi niekas neišsisaugoja, viską tenka daryti iš naujo. Tada tiesiog išjungiu kompiuterį ir bandau užsiimti kita veikla, kad nusiraminčiau“, – juokdamasi kalbėjo mergina. Kaip „vlogai“ pakeitė gyvenimą? Ieva teigė, kad kurdama „vlogus“ įgijo itin daug patirties ir įgūdžių, todėl mokykloje jos kartais prašo padėti montuojant vaizdo įrašus ar kuriant filmukus projektams. Tai jai be galo smagu. Ji taip pat prisipažino, jog keldama savo „vlogus“ į youtube.com gauna šiek tiek pinigų. Tiesa, uždirba mažai. „Suma tokia maža, jog net gėda sakyti“, – juokėsi „vlogerė“. Tačiau aišku viena: ji vaizdo įrašus kuria ne dėl pinigų, o dėl malonumo.

„Jeigu turiu ką pasakyti, noriu, kad mano mintys būtų plačiai išgirstos. Nebijau žmonių reakcijos, todėl man patinka dalytis savo požiūriu su kitais žmonėmis“, – sako jauna mergina. Ji teigia, kad „vlogų" nenustos kurti ir toliau. „Aš įsivaizduoju, jog net kai būsiu 50 metų moteris, tikrai nesiliausiu kurti „vlogų“, – prisipažino Ieva.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.