Jokios kitos uogos taip lengvai neišsilaiko kaip spanguolės. Todėl net ir vėlyvą rudenį jų rasite parduotuvėse ar turguose.
Spanguolė turi daug vitaminų P, PP, B1,B2, B6, B9, C, 25 rūšių mineralų! Daugiausiai kalio, kalcio, fosforo, geležies, mangano, jodo.
Taigi ką su jomis daryti? Santykiu 1:1 sutrinkite uogas su medumi arba cukrumi. Tokią tyrę galite laikyti šaldytuve.
Aš su vaikais tokią tyrę po šaukštelį vartojame rytais ir vakarais. Tai padeda išvengti virusų, o jį pasigavus - slopina gerklės perštėjimą, stiprina imuninę sistemą.
O kaip nuo peršalimo saugojatės jūs? Jeigu žinote originalų receptą, pasidalinkite juo su kitais - rašykite bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.