Kaip viskas vyksta?
Paruošiu mėsą
Pirmiausia paruošiu faršą. Jei turiu du pakelius riestainių, reikia apie 500 gramų maltos mėsos. Į ją įmušu kiaušinį, įberiu druskos, pipirų, dar kokių prieskonių pagal skonį (tarkime, kmynų ir Provanso žolelių) ir viską sumaišau.
150-180 laipsnių
Įjungiu orkaitę. Ją reikia įkaitinti iki 150-180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, į skardą išberiu riestainius, sudėlioju juos vieną šalia kito, kad niekur nebūtų „dviem aukštais“.
Uždengti skyles
Riestainių skyles pridengiu nedideliais paruoštos maltos mėsos gabalėliais. Jie turėtų būti didesni už riestainio skyles, kad išsilydžius daliai riebalų, mėsos gabalėliai nepasiliktų ant skardos, bet liktų prikibę prie riestainių.
20 minučių
Paprastai kepu riestainius su mėsa apie 20 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, gali prireikti kepti 10 minučių ilgiau. Svarbiausia, kad mėsa iškeptų.
Ir viskas! Dėkit į lėkštę, galima kaip papuošimą pridėti kokį baziliko ar petražolės lapą, papjaustyti pomidorų ir užkandis paruoštas. Jį galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.
Skanaus!
Turite savo genialų netradicinį receptą? Siųskite jį adresu bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite „Bendraukime“ sistemoje.