Išsirinkti saldų prinokusį arbūzą yra nemenkas iššūkis. Dovydo atvejis rodo, kad ir žmonės, girdėję patarimų, vis vien suklysta. Azerbaidžanietis Timūras, anksčiau prekiavęs arbūzais Kalvarijų turgavietėje Vilniuje sako, kad net geriausi arbūzo žinovai kartais apsirinka rinkdamiesi arbūzą: “Arbūzas gali atitikti visus sunokusio arbūzo požymius, bet jeigu jis gavo per mažai saulės, ar buvo per anksti nuskintas, jis nebus skanus ir saldus”.
Timūras pataria: arbūzą visų pirma reikia lengvai paspausti rankose. Jeigu girdite lengvą traškesį, reiškia arbūzą galite pirkti drąsiai, jis bus sunokęs. Daugelis mėgsta stuksenti per arbūzą. Vieni sako, kad garsas turi būti duslus, kiti kad skambus. Skambus garsas - tai neprinokusio arbūzo požymis. Garsas turi būti duslus! Taip pat atkreipkite dėmesį į vaiskotį. Jeigu jis žalias, nesudžiuvęs, rizikuojate nusipirkti nesunokusį arbūzą.
Daugelis mėgsta patarinėti dėl arbūzo spalvos, kokia ji turi būti. Čia nėra vieningos nuomonės. Kuo spalva ryškesnė ir vientisesnė, tuo geriau. Venkite arbūzų su baltomis dėmėmis. “Jeigu atsižvelgsite į visus patarimus, turite didelę tikimybę, kad namo parsinešite ne arbūzą “albinosą”, o saldų ir skanų saulės pamaitintą arbūzą”, – patarė Timūras.