Vilnietė nufotografavo, kaip atrodo kaimynų kilimėliai: tai daug pasako apie namo šeimininkus (1)

2024 m. rugsėjo 30 d. 22:39
Jolita Malinauskaitė
„Bendraukime“ skaitytojai dalinasi savo istorijomis, nuomonėmis, linksmais ir liūdnais nutikimais bei įdomybėmis.
Daugiau nuotraukų (13)
Vilniaus daugiabučio namo savininkų bendrijos „Delfino namas“ pirmininkė Jolita Malinauskaitė pasidalino nuotraukomis, kaip atrodo kaimynų durų kilimėliai.
Vilnietė sako, kad durų kilimėlio galios dažnas net neįvertina. Šis namų apyvokos daiktas ne tik sukuria namų jaukumą, bet ir daug išduoda apie ten gyvenančius šeimininkus.
„Tebūnie namai mažas mūsų dangus!“, „Lėtas laikas brangiausias namuose“, „Niekas nesuvokia kelionių grožio, kol negrįžta namo“, „Saulelė leidžias / Takelis žvilga. / Namai namučiai, / Nors ir po smilga. (V. Palčinskaitė)“, „Puikus namas yra čia, kur gyvena puikūs gyventojai!“: tokios įkvepiančios sentencijos puikuojasi ant durų kilimėlių daugiabutyje (A. Juozapavičiaus g., Vilniuje), kuris vadinamas „Delfino“ namu.
Be to, ant šių kilimėlių yra delfino simbolis, jie spalviškai priderinti prie daugiabučio holų plytelių. Rudų atspalvių kilimėliai, galima sakyti – tamsiai raudoni, nuo seno yra siejami su pagarbaus ir prabangaus interjero dalimi.
Sakoma, kad žengdamas raudonu kilimu kiekvienas pasijunta kaip karalius! Kartu šie kilimėliai įpareigoja ir elgtis garbingai – karališkai! Jie byloja apie namo šeimininkus, vertinančius tvarką bei puoselėjančius aukštą bendrųjų patalpų kultūrą.
Anot menininkės Eglės Ridikaitės, tai „kultūringos grindys“, „laiptinės dekoracija dažnai nulemia pirmąjį įspūdį apie pastatą. Tačiau tai tik erdvė – trumpa stotelė, prieš pasiekiant tikslą. Už nugaros durys užsivėrė, o tos, kurios prieš akis, dar neatidarytos.
Taigi, tvarkingai ir estetiškai atrodanti daugiabučio laiptinė ne tik sukuria mūsų namo jaukumą, bet ir padidina jo pridėtinę vertę! Štai kokia yra durų kilimėlio galia!“, – neabejoja J. Malinauskaitė.
KilimėlislaiptinėVilnius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.