Skubant į mokyklą nutiko nelaimė, tačiau užuojautos nesulaukė: „Tų kreivų žvilgsnių nepamirštu iki šiol“ (6)

2024 m. rugsėjo 6 d. 22:36
Lrytas.lt
Ir štai atėjo ruduo, šiemet Rugsėjo 2-oji – mokinių šventė! Tik kažkodėl, kaip ir sovietiniais laikais, tenka nešti gėles – visokius kardelius – ir su klasiokais rungtis, kas atneš didesnę gėlę mokytojai, kuri jas priima taip, lyg tai būtų jos šventė.
Daugiau nuotraukų (1)
Niekada, būdamas mokinys, nejaučiau, kad Rugsėjo 1-oji yra mano šventė. Kai auginau vaikus Lietuvoje, man taip pat teko tęsti šią sovietinę tradiciją, nors Lietuva jau seniai nepriklausoma.
Visame pasaulyje, išskyrus posovietines šalis, mokiniai švenčia savo šventę. Mokytojams jokiu būdu niekas neneša gėlių – jei neštų, mokytojai liktų visiškai nesupratę, kodėl. Gal pats laikas susivokti, kad tai kreivų veidrodžių šventė, per kurią pasipelno gėlių pardavėjai, o mokytojai, mokinių šventės sąskaita, gauna gėlių?
O gal tai tik mano vaikystės traumos pasekmė, kai pakeliui į mokyklą sulaužiau gėlę ir nuėjau be jos? Tų kreivų žvilgsnių nepamirštu iki šiol, kaip ir mokytojos, kuri jautėsi taip, lyg būčiau pavogęs iš savęs šventę, nes nepadovanojau jai gėlės.
Atsipeikėkite, Tėveliai! Jei norite, dovanokite mokytojoms gėles Mokytojų dienos proga, bet neatimkite šventės iš vaikų! Jie turi prisiminti savo šventę, o ne sulaužytą gėlę pakeliui į mokyklą, kurios nepadovanojo mokytojai. Atsikratykite šios sovietinės tradicijos!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.