Vietoje savęs dukrą į Edo Sheerano koncertą Kaune išleisti norėjusiam tėvui – netikėtumas: įspėja kitus (2)

Rugpjūčio pradžioje Lietuvoje koncertuos britų žvaigždė Edas Sheeranas. Dėl milžiniško susidomėjimo atlikėjas Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione surengs net du pasirodymus. Tačiau kai kurie gerbėjai pasikeitus asmeninėms aplinkybėms į koncertą atvykti negalės, todėl bilietus perpardavė ir liko nemaloniai nustebinti.

Edas Sheeranas.<br>Scanpix/REUTERS nuotr.
Edas Sheeranas.<br>Scanpix/REUTERS nuotr.
Edas Sheeranas.<br>David Hedges SWNS.com/Scanpix nuotr.
Edas Sheeranas.<br>David Hedges SWNS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 20, 2024, 12:58 PM, atnaujinta Jul 20, 2024, 1:03 PM

Jie įsitikinę, kad tai yra neteisybė, nes perparduodant bilietus nebegalima susigrąžinti visos sumokėtos sumos. Tačiau bilietus platinančios įmonės atstovai teigia, kad tokios taisyklės yra pasaulinė praktika – taip renginio organizatoriai siekia kovoti su neetiška antrine bilietų prekyba.

Papiktino neteisybė

„Turiu 2 bilietus į Edo Sheerano koncertą Kaune, rugpjūčio 3 d. Koncertas tą dieną „sold out“.

Bilietai.lt taiko asmeninio bilieto principą – gali eiti tik tas, kas bilietą pirko. Dabar noriu parduoti bilietus ir situacija tokia, kad vardo keitimo galimybės būtent į šį koncertą kažkodėl nėra, o jei renkiesi parduoti bilietą per jų sistemą, taikomas 15 eurų administracinis mokestis – 10 eurų sumoka, kas perparduoda ir 5 eurus – kas perka. Bilieto kaina 89 eurai.

Trumpai tariant, norint perparduot bilietą, būni minuse, kitos galimybės nėra. Kažkokia neteisybė pasirodė“, – piktinosi gerbėja Aistė.

Visos sumos susigrąžinti nepavyko

Su netikėtumais perparduodant bilietus susidūrė ir kiti Edo Sheerano gerbėjai.

„Būkite atsargūs dėl bilietų perpardavimo į Edo Sheerano koncertą. Kadangi aš vykti negaliu, o bilietai mano vardu, todėl dukra turėjo perpirkti iš manęs tuos bilietus, kad būtų jos vardas.

Žinoma, už tai papildomai susimokant ir dar neaišku, kiek. Dabar viskas nuo pradžių.

Bilietus įdėjau į perpardavimą Bilietai.lt svetainėje, nes kitaip negalima, po savaitės skambinėjimų jie pamatė, kad yra įkelti bilietai, dar po kelių dienų juos įdėjo į pardavimą.

Kai jie buvo įkelti, dukra juos perpirko. Gerai, kad pirko ji, tad tikrai žinau, kad jie parduoti, tačiau jau praėjo 6 dienos, o aš negaunu jokio pranešimo apie jų pardavimą.

Skambinu į Bilietai.lt – nekelia, parašau laišku, rašo – atsiųskite bilietų ID numerį. Nusiunčiu, taip pat parašiau, iš kokio el. pašto juos nupirko, ir nieko. Vėl prašo parašyti, kada nupirkome ir atsiųsti pavedimo kopiją, kad tikrai nupirko. Nusiunčiu.

Sako, perduos atsakingam asmeniui ir kai jis patvirtins, tada per 14 dienų gausiu pinigus. Tik neaišku, kiek jų liks, nes aš už 2 bilietus mokėjau, po 160 + visi mokesčiai.

Dukrai jie rašo, kad mano bilietai kainuoja po 150 eurų, nors aš mokėjau po 160, o ji sumokėjo 337,38 eurus. Tai aš žinau, kad mano bilietus nupirko dukra ir žinomos sėdimos vietos, kad jų nėra pardavime, o ką daryti žmonėms, kuriu stovimos vietos, jie taip ir nesužinos, kad jų bilietai yra perparduoti, nes vietų nėra nurodytų. Todėl būkite atsargūs“, – „Bendraukime“ rašė skaitytojas Deivis.

Siekiama kovoti su neetiška antrine bilietų prekyba

„L TIPS Agency Lithuania“ atstovė Goda Deksnytė atkreipė dėmesį, kad apmokestinti perparduodamus bilietus yra pasaulinė praktika, visiškai įprasta dideliuose renginiuose.

„Visa informacija apie koncerto bilietų kainas ir bilietų personalizavimą pirkėjams yra pateikta Bilietai.lt ir Edsheerankaunas.com svetainėse, pirkėjai galėjo susipažinti su šia informacija dar prieš įsigydami bilietus. Bilietų perpardavimo tvarka ir tokios paslaugos mokestis yra skelbiamas Bilietai.lt svetainėje.

Tokių didelių renginių, kaip Edo Sheerano koncertas, bilietų prekyba remiasi pasauline praktika, todėl visi vieno pirkimo metu įsigyti bilietai yra personalizuojami pirkėjo vardu ir pavarde, kuriuos bilietų pirkėjas nurodo pirkimo metu. Į renginį šių bilietų turėtojai gali patekti tik kartu su bilietų pirkėju, kuris yra nurodytas ant bilieto. Šiais būdais renginio organizatoriai siekia kovoti su neetiška antrine bilietų prekyba ir perpardavinėjimu.

Suprantame, kad kartais atsitinka nenumatytų aplinkybių ir bilietų pirkėjas nebegali vykti į renginį. Norėdamas išspręsti tokias situacijas, renginio organizatorius, vadovaudamasis tarptautinių renginių prekybos subtilybėmis, suteikė bilietų pirkėjams galimybę bilietus parduoti oficialioje perpardavimo platformoje. Įkeltus į perpardavimą bilietus, gali įsigyti bet kuris kitas asmuo.

Jūsų laiške minimos situacijos bilietų pirkėjui buvo suteikta galimybė išimties tvarka savo bilietus parduoti būtent numatytam asmeniui, t. y. savo dukrai. Sudarėme galimybę būtent laiško autoriaus dukrai įsigyti bilietus, o ne bet kuriam kitam pirkėjui. Dėl būtent šio laiško autoriaus prašymo suteikti išimtį, procedūra užtruko kiek ilgiau.

Apie taikomus perpardavimo mokesčius, bilietų pardavėjas yra informuojamas dar prieš patvirtinant savo bilietus pardavimui:

Patikslinant bilietų perpardavimo mokesčius: „Bilietų perpardavimui bus taikomas papildomas mokestis – 15 eur/bilietui.“

-10 Eur/bilietui mokestis taikomas parduodant bilietą;

-5 Eur/bilietui mokestis taikomas perperkant bilietą per oficialią bilietų perpardavimo platformą.

Pardavus bilietą yra gaunama suma: bilieto kaina, atskaičius bilieto mokesčius bei perpardavimo mokestį.

Pinigai už parduotus bilietus yra grąžinami į pardavimo metu kliento nurodytą sąskaitą per 14 d. d.

Visą svarbią renginio informaciją – taisyklės ir D.U.K – pateikiame bilietų pirkėjams bei besidomintiems renginiu prie renginio aprašymo.

Bilietų pirkėjams linkime kuo mažiau pasikeitusių aplinkybių bei nenumatytų situacijų, linkime sudalyvauti renginyje ir pamatyti pasaulinės žvaigždės Edo Sheerano pasirodymą!“ – komentavo „L TIPS Agency Lithuania“ atstovė G. Deksnytė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.