Susiruošę pavasarot su palapinėm pakraupo nuo rinkliavų: „Už uodus ir pašildytą ežero vandenį mokėt?“

2024 m. birželio 29 d. 22:33
Asta
Vasarą tautiečiai skuba pailsėti ir pasidžiaugti šiluma ne tik prie jūros, bet ir prie upių, ežerų, kitų vandens telkinių. Tačiau susiruošę pavasaroti prie ežero poilsiautojai pakraupo nuo privačias pakrantes turinčių savininkų rinkliavų. Skaitytoja Asta stebėjosi, kad net stovyklauti su palapine kainuoja beveik tiek, kiek apsistojant viešbutyje.
Daugiau nuotraukų (1)
„Vasarą visi atostogauja, skuba prie jūros. Mes šiais metais kažkaip sugalvojom pailsėti ne prie jūros, bet prie ežero. Nes lietuviškas pajūris mums, pasirodo, nebeįkandamas ir per tirštas turistų jau...
Bet kai pradėjom domėtis, kokios kainos apsistoti prie ežero, tai išsižiojom. Kosmosėlis, lengvai tariant.
Lietuviai, sako, išradingi žmonės. Ir iš kirvio sriubą išsivirti gali. Iš visko pinigų užsidirbti. Ieškant sodybų ar vietų, kur apsistoti, pastebėjom, kad dažnai žmonės nuomoja tiesiog ežero pakrantes su laužaviete ir vieta palapinei. Bet kainas šiais laikais „užsiplešia“! Sodybos nuoma savaitgalį parai – apie 400 eurų. Ir tai užsisakyti reikia metams į priekį.
Laisvų sodybų ir namelių rasti net ir tokiomis kainomis nėra paprasta. Bet žiūrim, kad dabar apmokestina net ir ežero pakrantes, jei nori pavasarot su palapinėmis be milijono poilsiautojų!
Su palapinėmis apsistoti prie ežero savaitgalį šeimai kainuoja daugiau nei 100 eurų (už parą reikia mokėti 10 eurų už žmogų, už palapines, automobilį, augintinius, malkas ir tt.)!
Tai apsistoti savaitgaliui prie ežero privačioje pakrantėje kainuoja kaip kokiame viešbutyje! Ar čia normalios sumos?
Už ką dar reikės mokėti? Kaip tame „Čipolino“ filmuke, ponas pomidoras net ir lietų apmokestino. Tai mūsų verslininkai jau ir už uodus, ir pašildytą ežero vandenį mokėt prašys gal? Nenustebčiau, jei dar sugalvotų ir už tai imti rinkliavas......“, - rašė skaitytoja Asta.
Vasarapavėsinėstovyklavietė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.