Prakalbo apie kauniečių triukus mokant atlyginimus – skundžiasi, kad jauniems žmonėms ypač sunku

„Bendraukime“ skaitytojas Jonas apgailestavo, kad Kaune vis daugiau įmonių, kurios skriaudžia savo darbuotojus ir nekelia atlyginimų net ir kylant minimaliai mėnesinei algai. Dėl to jauni žmonės, ypač studijuojantys, neišgali išgyvento ar sukaupti santaupų, įsigyti asmeninio turto.

Skaitytojas guodžiasi, kad jauniems, dar studijuojantiems žmonėms Kaune išsilaikyti sunku. <br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Skaitytojas guodžiasi, kad jauniems, dar studijuojantiems žmonėms Kaune išsilaikyti sunku. <br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas

Apr 18, 2024, 1:36 PM

„Pasidomėkite situacija su įmonių atlyginimų kėlimais. Jau kelintas darbas iš eilės siūlo Minimaliąją mėnesinę algą (MMA) + „bonusas“, o kas nusitinka metų gale, kai pakyla MMA? MMA padidėja, o „bonusas“ sumažėja.

Ir tikrai, didelė dalis piliečių uždirba tą patį, ką uždirbo praeitais metais, nors ir paslaugų sektorius, kuris yra labiausiai naudojamas, nuolat brangsta.

Net išeiti į restoranus, baseinus ar į sporto klubą tampa branga.

Kauniečių butų nuomos kainos kyla kas 6–12 mėnesius, žmonės vis labiau ir labiau jaučiasi užstrigę toje pačioje vietoje, nes pinigų uždirba tiek pat, kiek praeitais metais, o mėnesinės išlaidos brangsta 10–30 proc. Taupyti paskolai ar mašinai pasidaro labai sunku.

O studentams, kurie nenori gyventi supuvusiame „bendrike“ ir nuomojasi butus Kaune, tai apskritai lieka tik nuomai, maistui ir mokesčiams, daugiau niekam nebelieka“, – apgailestavo Jonas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.