Pasidalino žmonos patiekalu, kurį visad pasiima į keliones: „Puikiai laikosi, nerūgsta, nereikia šaldytuvo“

2023 m. rugpjūčio 1 d. 15:38
Mano brangioji man į kelionę prigamina košės. Prideda perlinių kruopų arba ryžių, svogūnų, morkų, pomidorų, namų šilumos. Išverda ir užvakuoja. Puikiai laikosi, nerūgsta, negenda nereikia šaldytuvo.
Daugiau nuotraukų (12)
Aišku, reikia jai truputį padirbėti, daržoves supjaustyti, katilą pamaišyti, į stiklainius sudėti, bet juk dėl mylimo vyro, su kuriuo gyvena jau 41 metus, galima ir pasistengti.
Stengiasi, brangioji, labai stengiasi, kad būdamas komandiruotėje visada jausčiau namų šilumą. Abu stengiamės vienas dėl kito nuo mokyklinio suolo, nes tai, kas duota likimo ir sujungta Dievo, nesugriauna jokios komandiruotės ir jokios negandos.
Na, o košė... Jos reikia tiesiog paragauti. Ji tinka sriubai išvirti ir antram patiekalui kaip garnyras. Kas svarbiausia, skani nepašildyta, nes skaniai išvirtos košės šaltos skanios ir skrandžiui naudingos.
Tik viena problema, jei keliauji į komandiruotę su krepšiais – daug stiklainių nepasiimsi, o jei iš namų išvyksti su mašina, tai pilną dėžę prisidedu, valgau ir žmoną geru žodžiu miniu.
Šiandien vakare vėl košę kabinu ir sriubą verdu. Tiesa, vietą aikštelėje ne kokią begavau, bet arčiau vakaro džiaugiesi ir tokią radęs. Galva beveik ant automagistralės, bet tokiais atvejais pagalvoju, kad kažkam dar blogiau ir prisimenu Vytauto Kernagio baladę:
Purpurinis vakaras varva, 
Lyg aplietas aviečių sultimis.
Ant akmens šiąnakt dėsime galvas,
Po žvaigždėm šiąnakt gulsime.
Na tai kas, kad benamiai bedaliai mes,
Na tai kas, kad šunų apskalyti.
Akyse šoka pušys – žalia
Ir šalna dar žolės nepalietė.
O paskui bus, kaip būti privalo – 
Kažkam žirgas, o kažkam tik kamanos.
Paskutinę taurę lig galo –
Iki dugno, ir veidu į samanas.
O kur jūs šiąnakt dėsite galvas? Minutėlę, kol kas nedėkite galvų, o paskaitykite stebuklingos košės receptą ir išsivirkite.
Du skirtingi stebuklingos košės receptai.
Kruopas (perlinės arba ryžiai) išverdamos atskirai. Atskirai ištroškinamos daržovės, po to į jas sudedamos kruopos. Truputį patroškinama, gerai išmaišoma, karštą košę dedame į stiklainius, užsukame, atvėsiname, po to į sandėliuką, brangiausiajam į kelionę arba tiesiai ant stalo.
Jei kas nepavyks, reiškia nuoširdumo ir meilės užmiršote pridėti.
Ar sutinkate su autoriaus nuomone? Turite pastebėjimų? Norite pasidalinti savo mintimis? Galite parašyti mums bendraukime@lrytas.lt, perduosime autoriui jūsų mintis, palinkėjimus ar pastabas!
košėvilkikų vairuotojaiSantykiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.