Apie anūkus svajojusią močiutę nustebino 40-metės dukros pareiškimas: „Čia didžiausia tragedija“

Norėčiau padiskutuoti viena svarbia tema apie žymius žmones ir jų neatsakingus žodžius, elgesį, darantį neigiamą įtaką kitiems.

Močiutė, dukra ir anūkas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Močiutė, dukra ir anūkas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mama ir močiutė

Nov 5, 2022, 9:12 PM, atnaujinta Nov 5, 2022, 9:20 PM

Mano dukra turi dukrą, mano anūkytę, labai mylimą ir tėvų, ir senelių. Tad vis paraginam savo dukrą ir žentą susilaukti daugiau vaikų, nes nesam skurstantys, ačiū Dievui, visi sveiki.

Vaikas, manau, yra didžiulė laimė ir džiaugsmas, gyvenimo prasmė. Ne veltui sakoma, kad vaikai tai – gyvenimo gėlės.

Vakar turėjau labai keistą pokalbį su dukra. Ji man pasakė, kad vieną sykį jau gimdė, daugiau – jokiu būdu. Ir apskritai, ryžosi vaikui tik dėl „jaunatviško maksimalizmo“, kaip ji sako, ir dėl to, kad maža ką, vyrai juk vaikų nori, tai gimdė, kad paskui bėdos nebūtų ir vyras nepabėgtų.

Klausiu, ar labai sunku buvo tas vienas vaikas gimdyti ir auginti? Sako, nesunku, bet prieš akis turi baisų pavyzdį ir mano duktė to išsigando.

Iš pradžių nelabai supratau, apie ką ji čia kalba. Todėl nusprendžiau išklausyti, įsigilinti ir, žinokite, tikrai labai susimąsčiau, kai išgirdau.

Ji kalbėjo apie visuomenei žinomą psichologę, pavardės neminėsiu, nes nenoriu niekam kenkti. Tai ne tik psichologė, bet ir influencerė, daug pasisako visokiuose socialiniuose tinkluose, rašo straipsnius, yra kalbinama laidose.

Mano duktė sako, kad ji nuolat visiems kartoja, kaip turi tris vaikus, kaip apsileido, kaip net į kirpyklą neturi galimybės nueiti, kaip sustorėjo. Pasakojo, kad ją vyras metė, jai tenka dirbti visus vyriškus darbus.

Na, o labiausiai mano dukrą šokiravo tai, kad minėta influencerė pasakė, kad jai „nebesišvieča joks vyras“, nes yra su trimis vaikais, ir joks vyras nenori kurti santykius su tokia moterimi. O ji juk dar jauna, kažkur keturiasdešimties metų.

Dukra paklaiko, sako, kad čia didžiausia žmogiškoji tragedija, nes moteris tapo nebe moterimi, o tik pieno buteliuku vaikams. Duktė paklaikusi sako, kad nežinia, kaip gali gyvenimas pasisukti, bet tikrai daugiau jokių vaikų.

Pažiūrėjau aš tos influencerės FB, tikrai, nervai pertempti, rėkauja, draskosi, keikia vyrišką giminę. Ji pati išsidraikiusi, nesusitvarkiusi, jokio koketiškumo, jokio lengvumo, jokio moteriškumo.

Kreipiuosi į visus influencerius: gyvenkite jūs patys kaip norite, bet nediekite kitiems, kad dėl jūsų kai kurio gyvenimo būdo ypatybių yra kalti vaikai, rūpinimasis jais.

Jūs neįsivaizduojate, kokią žalą darote tiems, kurie sprendžia, turėti vaikų ar neturėti. Gimstamumas ir taip mažas, pasverkite savo žodžius.

Aš suprantu, kad vaikai nepavers moters nebe moterimi, kad čia tik nuo pačios moters priklauso, bet kaip tai paaiškinti mano dukrai?

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.