Vaizdas prie Vilniaus savivaldybės daro gėdą prieš užsieniečius?

Jau kurį laiką pastebiu vieną problemą, kuri niekaip nesprendžiama, kaip teigiama, viename moderniausių verslo kvartalų Lietuvoje. Ir dar svarbiau - visai Vilniaus savivaldybės valdininkų panosėje.

Matomoje vietoje pastatyta konteinerių eilė, anot autoriaus, gadina vaizdą verslo centrų lankytojams.<br>Skaitytojo nuotr.
Matomoje vietoje pastatyta konteinerių eilė, anot autoriaus, gadina vaizdą verslo centrų lankytojams.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Nov 12, 2014, 1:16 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:56 PM

Lvovo gatvėje esančiuose verslo „dangoraižiuose“ tenka dažnai lankytis darbo reikalais ir gana dažnai su kolegomis iš užsienio. Kiekvieną kartą stebina ir juokina tai, kad čia šiukšlių konteineriams nėra suplanuota padorios vietos...

Atrodo, kad giriamės, jog esame inovatyvūs, modernūs, o savivaldybės vadovai yra nestandartinių sprendimų simbolis, tačiau prieš pat akis stovintys konteineriai, kurie atrodo tarsi numesti statybų aikštelėje, niekam netrukdo...

Nežinau, ar šios teritorijos projektuotojai ir valdytojai nesuplanavo vietos konteineriams tyčia, bet situacija gana absurdiška: šalia modernių pastatų, tiesiog ant gatvės stovi šiukšlių konteineriai, kurie galbūt tiktų tik kokiam nuošaliam miegamajam rajonui... Bet ne miesto centrui.

Didžiuojuosi Vilniumi, tačiau net mažos smulkmenos kartais gali padaryti meškos paslaugą. Juk šiais laikais visi kalbame apie įvaizdį, ekologinius sprendimus, o mūsų sostinės verslo kvartalas labiau primena kaimo trobos kiemą ar statybų aikštelę. Patikėkite, vaizdelis, kai tiesiog ant gatvės (net ne konteineriuose) atsiranda sugadintos biuro kėdės ar šūsnys popieriaus, tai „elegantiškiems verslo centrams“ naudos įvaizdžio prasme neduoda.

Negi negalima konteineriams tiesiog skirti atitinkamos vietos? Juk pasaulyje tikrai egzistuoja sprendimų, kurie net šiukšlių konteinerius paverčia modernaus požiūrio į rūšiavimą simboliu. Savivaldybė arba šio kvartalo projektuotojai aiškiai to nesuprato.

Prikabinu keletą nuotraukų. Atsiprašau už kokybę, bet pačią situaciją jos atspindi.

***

Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius informavo, kad savivaldybė jau pradėjo konteinerių  aikštelės įrengimo darbus. Pasak jų, mažosios ir didžiosios burės taip pat turi savo projektus, todėl artimiausiu metu konteineriai bus iškelti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.