Aktorė K. Stungytė miške atrado turiningesnę veiklą nei grybavimas: susidomėjo ne tik kaimynai

2024 m. spalio 18 d. 15:16
Kino aktorė Karina Stungytė sako lengvai galėtų gyventi visiškai viena miško trobelėje. Užaugusi Šiauliuose, tarp daugiabučių, gamtos grožį ir jėgą ji pajuto prieš penkerius metus, kai persikraustė į užmiestį.
Daugiau nuotraukų (1)
„Reikia vertinti ir džiaugtis, kad turime tokius gražius miškus, upes ir ežerus“, – ji sako.
Ilgi pasivaikščiojimai gamtoje – neatsiejama Karinos gyvenimo dalis. Atradusi miško terapijos poveikį, ji neįsivaizduoja savo dienos be pasivaikščiojimo miške. „Turiu atradusi savo taką, kuris trunka 10 kilometrų, vadinu jį meditacijos taku, – pasakoja. – Kasdien eidama juo imu pastebėti vis kitus dalykus – medį, akmenį, kelmą. Man tai – proto poilsis, mano minčių takas.“
Būtent šiame take aktorei kilo idėja pažymėti vietas, kuriose galima atrasti išmestus, niekam nereikalingus daiktus.
„Mane nuoširdžiai nustebino, kiek daug įvairiausių daiktų žmonės išmeta. Pamiškėje esu radusi kėdę, dalį sofos. Pamaniau, o jei kažkas sugalvotų, kaip tuos daiktus panaudoti? Tereikia padėti tiems žmonėms juos atrasti.
Taip gimė „Thing watchers“ arba „Daiktų stebėtojų“ iniciatyva. Prie jos prisijungusieji fotografuoja pamestus daiktus, nurodo vietą, kur jie guli, o tie, kam reikia, juos atranda ir prikelia naujam gyvenimui“, – pasakoja Karina ir priduria, kad iniciatyva radosi iš didelės meilės gamtai ir noro ją saugoti.
Aktorė džiaugiasi, kad prie jos iniciatyvos noriai prisijungė aplink gyvenantys kaimynai.
„Labai susidraugavome per tuos metus, – prisipažįsta. – Daugelis kaimynų tapo draugais, kartu galime nuveikti daug gražių darbų. Mane labai žavi mintis, kad kaimynai susibūrė į vieną gražų judėjimą.“
Be jokios abejonės, kaimynai iš miško atvyks į naujojo filmo, kuriame nusifilmavo K. Stungytė, premjerą. Lapkričio pradžioje pasirodys nauja ir labai juokinga romantinė santykių komedija „Kaimynai“. Režisierius R. Kuliūnas ir scenarijaus autorius T. Vidmantas joje į vieną laiptinę suvedė populiarius kino aktorius – Jurgitą Jurkutę, Martyną Nedzinską, Kariną Stungytę ir televizijos šou vedėją Justiną Jankevičių. Komedijos premjera Lietuvos kino teatruose – nuo lapkričio 1 dienos.
Karina Stungytėdaiktaipamesti
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.