Šilti padėkos žodžiai socialiniams darbuotojams: „Jūsų darbas keičia gyvenimus“

2024 m. rugsėjo 27 d. 12:39
Vilniaus arkivyskupijos Caritas
Rugsėjo 27 d., minint Lietuvos socialinių darbuotojų dieną, Vilniaus arkivyskupijos Caritas reiškia padėką visiems, dirbantiems socialinių paslaugų srityje. Socialiniai darbuotojai kasdien suteikia pagalbą ir viltį tiems, kuriems jos labiausiai reikia.
Daugiau nuotraukų (3)
„Socialiniai darbuotojai tyliai keičia gyvenimus, paprastai jų nėra ant žurnalų viršelių, o pagalba pasinaudojusių žmonių istorijose jie nedominuoja. Vis tik bet koks geras pokytis negalėtų įvykti be tikslingų susitikimų, pokalbių, plano ir veikimo.
Esame dėkingi visiems socialiniams darbuotojams. Jūsų darbas keičia gyvenimus, sukuria viltį ir primena, kad kiekvienas turi šansą augti“, – teigia Vilniaus arkivyskupijos Carito direktorė Audronė Kairienė.
Pasveikinimais pasidalinti ir plačiam ratui socialinių darbuotojų padėkoti padėjo prekybos tinklas „Iki“. Padėkas atėję apsipirkti matys Vilniaus, Ignalinos, Visagino, Pabradės, Druskininkų, Varėnos, Trakų, Grigiškių, Lentvario miestų ir Vilniaus raj. socialiniai darbuotojai bei visi prekybos tinklo lankytojai.
Vilniaus arkivyskupijos Carito Laikinųjų namų socialinė darbuotoja Aurelija Deniušytė teigia, kad labiausiai darbe motyvuoja ištartas ačiū: „Didžiausia motyvacija – tai žmogaus padėka už pagalbą arba matomi teigiami pokyčiai, nors ir maži. Taip pat motyvuoja ir žinojimas, kad šis darbas turi prasmę, nereikia jos labai ieškoti.“
Kalbėdama apie kasdienius iššūkius, moteris pabrėžė, kad svarbiausia kantrybė ir rūpinimasis savimi. „Norėčiau palinkėti kantrybės, kuri labai reikalinga mūsų darbe, kadangi tie rezultatai ne taip greitai pasimato – gali užtrukti ir kelerius metus. Ir atrasti sau veikiančius atsipalaidavimo būdus – svarbu rūpintis savimi ir išvengti perdegimo.“
Vilniaus arkivyskupijos Carite dirbantys socialiniai darbuotojai susiduria su įvairiausiomis situacijomis ir žmonėmis – vienišomis mamomis, vaikais, asmenimis, kovojančiais su priklausomybėmis, iš įkalinimo įstaigų grįžusiais žmonėmis, benamiais. Kiekvienas susiduria su savitais iššūkiais – socialiniai darbuotojai yra tie, kurie padeda jiems rasti kelią į saugesnį ir stabilesnį gyvenimą.
Lietuvos socialinių darbuotojų diena šalyje oficialiai minima nuo 2004 m. ir siejama su šv. Vincento Pauliečio vardu, kuris laikomas socialinio darbo pradininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.