Išgirdę apie lietuvių pomėgį amerikiečiai apsipylė ašaromis – netikėjo, kad tokie dalykai dar įmanomi (1)

2024 m. rugsėjo 22 d. 21:47
Aldona
Prasidėjus naujiems mokslo metams, „Bendraukime“ skaitytojas pasidalino savo nuomone, kodėl jam lietuvių pamėgta tradicija per šventes mokytojams dovanot gėlių atrodo pasenusi ir nepriimtina.
Daugiau nuotraukų (1)
Ši tema sukėlė nemažai diskusijų. Skaitytojos Aldonos nuomone, ilgus metus besitęsianti tradicija yra be galo graži, o apie ją išgirdę užsieniečiai netgi susigraudina iš nuostabos.
„Suprantu, kad Rugsėjo 1-osios tema jau nublanko, bet negaliu pamiršti jūsų laikraštyje perskaitytos jauno žmogaus nuomonės, kad gėlių nešimas mokytojams – tai sovietinė atgyvena. Man ne! Prisimenu, su kokiu džiaugsmu nešiau gėles ir ypač abitūros metais, matyt, suprasdama, kad tai atsisveikinimas su nerūpestinga vaikyste.
Amerikiečiams draugams rašiau, kokia graži Lietuvoje Rugsėjo 1-osios šventė. Ir štai, dviejų draugų atsakymai.
„Tavo vaizdingas pasakojimas, kaip pirmą dieną Lietuvoje į mokyklą eina su gėlėmis rankose, mane taip palietė. Ne tik, kaip mokytojas ir tėvas, bet ir kaip žmogus, kuris nori pasaulio, kuriame vis dar įmanomi tokie meilės gestai“, – rašė vienas.
„Mane labai sužavėjo tradicija pirmąją mokyklos dieną pagerbti savo mokytojus gėlėmis, taip pat eisenos ir proginiai renginiai. Kokia nuostabi, graži pagarbos išraiška žmonėms, kurie daro tiek daug gero. Mano akys prisipildė ašarų ir privertė širdį dainuoti“, – rašė kitas.
Argi mums neįprasta švenčių proga įteikti gėlių? Artėja Mokytojo diena. Nešti ar nenešti gėlių mokytojams?“ – svarstė skaitytoja Aldona.
Gėlėsmokslo metairugsėjo 1-oji
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.