Vilniečius sutrikdė vaizdas prie Neries: kaip reaguoti į tokius nuogalius? (6)

2024 m. rugsėjo 7 d. 20:07
Lrytas.lt
Vieną paskutinių vasaros savaitgalių vakarop nuvažiavome su draugais prie Neries (iš „Litexpo“ pusės) pasimaudyti, gamtoje pasibūti, antis papenėti, kepsnių pasikepti. Tačiau pamatėme ne visai tai, ko tikėjomės. Vienas nuogas vyras tarp poilsiautojų įžiebė karštą diskusiją.
Daugiau nuotraukų (2)
Dar net nespėję įsikurti, kitame upės krante išvydome, kaip žvejojęs vyras nusimetė drabužius ir nutarė nusiplauti savo dienos prakaitą. Nesvarbu, kad buvo šviesu. Ir kitame krante maudėsi žmonės. Pradėjo uoliai praustis, lyg būtų privačiame duše, o ne viešoje vietoje.
Užvirė tarp poilsiautojų diskusija, kaip pasielgti, ar reikėtų kviesti policiją už viešosios tvarkos pažeidimą, ar leisti ramiai maudytis ir nesikišti ne į savo reikalus?
Vieni sako, kad viskas čia normalu, nudistų – pilni pliažai prie jūros. O jei dar būtų mergina be bikinio, tai visi tik džiaugtųsi vaizdais. Užsienyje juk kas antras taip deginasi, maudosi ir niekam netrukdo.
Tačiau kai kam buvo pikta, kad žmonės leidžia sau taip elgtis viešumoje. Juk čia – ne koks miško vidurys. Miesto centras. Šalia – gyvenamųjų namų kvartalai. Ir nudistų maudynėms (nes, beje, ten nėra jokio nudistų ženklo), čia ne vieta. Kaip dabar nustatyti, nudistas ar ekshibicionistas? Kaip elgtis tokiu atveju kitą kartą, kviesti policiją, viešosios tvarkos sergėtojus, ar tiesiog užsimerkti ir užsiimti savais reikalais?
Pažeidžia viešąją tvarką
Vilniaus rajono savivaldybės Komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas pabrėžė, kad Vilniuje yra viena oficiali zona nudistams – Žirmūnuose, Valakampių paplūdimyje.
„Visiškas apsinuoginimas galėtų būti laikomas viešosios tvarkos pažeidimu, konkrečią situaciją vertinti turėtų policijos pareigūnai“, – teigė Vilniaus rajono savivaldybės.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas komentavo, kad nuogaliai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl viešosios tvarkos pažeidimo.
„Maudyklos, jų paskirtis, jų įrengimas bei pritaikymas maudytis yra Vilniaus miesto savivaldybės jurisdikcijos klausimas. Jei vieta, kurioje buvo pastebėtas nuogas besimaudantis vyras, yra vieša, šalia yra žmonių susibūrimo vietos ir t.t., tokį asmenį galima traukti atsakomybėn pagal LR ANK 481 str.“, – patikino policijos atstovas.
NerisVilniusnudistai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.