Skaitytoja suabejojo moksleiviams skirto nemokamo koncerto Kaune saugumu: jautėsi keistas kvapas

2024 m. rugsėjo 4 d. 10:57
Rugsėjo 2 dieną Nemuno saloje nugriaudėjo mokslo metų pradžiai paminėti skirtas nemokamas „OG Version“ ir „8 Kambarys“ koncertas. Tačiau vakar vykusio renginio atgarsiai netyla ir šiandien – kauniečiai teigia, jog jaunimui skirtas renginys sulaukė daugiau policijos dėmesio, nei praėjusį penktadienį vykęs atlikėjos Jessica Shy koncertas.
Daugiau nuotraukų (1)
„Visų pirma, buvo tikrai labai daug mokinių, ir matosi, kad jaunimo kompanijoms buvo linksma“,– savo laišką pradeda su portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekusi kaunietė.
„Tačiau tame renginyje, vakarinėje dalyje nuo 21 val., buvo ne tik moksleiviai, masėje matėsi pilna apsvaigusių vaikinų ir net vyrų“,– pastebėjimais apie koncertą dalinosi skaitytoja.
Jos teigimu, koncerto metu buvo juntamas ir sklindantis keistas, galimai kanapių, kvapas, o minioje iš vienos moksleivės netgi pavogtas telefonas.
„Toks klausimas – ar neturėtų renginiai moksleiviams ir būti atskiroje teritorijoje, skirtoje moksleiviams, nes tėvai juk išleidžia nepilnamečius?“– teiraujasi moteris.
Skaitytoja taip pat akcentuoja, kad per didelius mokamus koncertus prie įėjimo į renginį visuomet būna apsauga ir vyksta į renginį įsinešamų daiktų patikrinimas.
„O čia eik kur nori, neškis ką nori. Kas atsakingas už mokinių saugumą tokiuose renginiuose? Aišku, pirmiausia tėvai išleisdami, bet vakar dienos renginį norėtųsi atmatyti“– laišką užbaigia su portalu susisiekusi skaitytoja.
Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau Kauno apskr. VPK) atstovais.
Jų teigimu, vakar Kauno mieste, taip pat ir Nemuno saloje, patruliavo sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos.
Pasiteiravus, ar vakar Nemuno saloje ir šalia esančiame Karaliaus Mindaugo pr. buvo fiksuoti kokie nors incidentai, į kuriuos vyko pareigūnai, buvo gautas atsakymas, jog keli pranešimai tikrai buvo.
Kauno apskr. VPK duomenimis, vakar apie 19.40 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. neadekvačiai elgėsi ir viešoje vietoje buvo neblaivus 2008 m. gimęs nepilnametis.
„Atvykus policijos pareigūnams, nepilnametis vartojo necenzūrinius žodžius, juos įžeidinėjo ir priešinosi. Nepilnamečiui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,16 prom. Jį apžiūrėjo medikai. Surašytas protokolas pagal LR ANK 597 str. 1 d. 2 p. ir 3 p. Jis perduotas tėvams“,– komentavo Kauno apskr. VPK.
Taip pat vakar Karaliaus Mindaugo pr. apie 21.00 val. trims vyrams (gim. 2005 m. – 1,93 prom.; gim. 2005 m. – 1,54 prom.; gim. 2005 m. – 1,38 prom.) dėl nedidelių viešosios tvarkos pažeidimų surašyti protokolai pagal LR ANK 481 str.
Be jau aprašyto neblaivaus nepilnamečio, Kauno apskr. VPK taip pat praneša apie 19.00 val. Kaune Savanorių pr. rastą ir į gydymo įstaigą pristatytą galimai nuo alkoholio apsvaigusią nepilnametę merginą, gimusią 2011 metais. Šio įvykio aplinkybes tikslina policijos pareigūnai.
21.25 val. Kaune, Trakų g. esančiame parke taip pat rastos dvi galimai neblaivios nepilnametės (2010 m. gim. ir 2011 m. gim.), kurias taip pat teko pristatyti į gydymo įstaigą. Šio įvykio aplinkybes taip pat tikslina policijos pareigūnai.
„Kas vyksta Kaune“ primena, jog šventinė programa Nemuno saloje prasidėjo popiet ir tęsėsi iki pat vėlaus vakaro, kai 21 val. į sceną žengė kaunietis, paauglių itin mėgstamas atlikėjas „OG Version“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.