Lietuvis sulaukė ypatingo „Coldplay“ lyderio pasiūlymo: „Tai geriausia diena mano gyvenime“

2024 m. rugpjūčio 30 d. 11:33
Lrytas.lt
Lietuvio Dominyko Guzausko vietoje, ko gero, norėtų atsidurti kiekvienas. Atkaklus ir drąsus vyras įgyvendino milijonų grupės „Coldplay“ gerbėjų iš viso pasaulio svajonę – sudainuoti duetu su grupės lyderiu.
Daugiau nuotraukų (16)
Įspūdingas lietuvio pasirodymas
Iš minios išsiskiriantį lietuvį grupės nariai pastebėjo dėl jo įspūdingo dramblio kostiumo ir pakvietė į sceną padainuoti kartu! Tokia sėkmė iš daugiau nei 66 tūkst. gerbėjų Vienoje nusišypsojo vieninteliam Dominykui. Pasak vaikino, tai buvo viena gražiausių akimirkų jo gyvenime.
„Rašau jums norėdamas pasidalinti viena gražiausių savo gyvenimo akimirkų. Prieš kelias dienas, buvau „Coldplay“ koncertuose Vienoje. Tai man buvo 16-as ir 17-as „Coldplay“ koncertai (taip, tikrai man ši grupė labai patinka).
Per „Coldplay“ koncertą Vienoje, aš buvau užsidėjęs dramblio kostiumą. Kodėl dramblio kostiumą, jei klaustumėte? Jei esate matę „Coldplay“ dainos „Paradise“ vaizdo kilpą, matote grupės narius, užsidėjus dramblio kostiumą. Aš šį kostiumą nusipirkau ir nusprendžiau eiti į „Coldplay“ koncertus, taip švęsdamas šios grupės muziką ir suteikiamą nuostabią energiją.
Grįžkime dabar į Austriją. Per „Coldplay“ koncertą mane pakvietė grupės dainininkas Chris Martin ir kartu prieš 60,000 gerbėjų pabaigėme atlikti „Paradise“ dainą. Tai neapsakomas jausmas“, – savo įspūdžiais su „Bendraukime“ dalinosi D. Guzauskas.
Tiesa, tai nebuvo pirmas kartas, kai lietuvis scenoje traukė dainą su „Coldplay“ lyderiu.
Vyras prisimena savo pirmąjį aplankytą „Coldplay“ koncertą 2012 metų birželio 2 dieną Londone, „Emirates Stadium“. Į jį susirinko 60 000 gerbėjų. Žmonių gausa, garsai, fejerverkai, konfeti ir „Coldplay“ muzika buvo tikras muzikos stebuklas, kuris įkvėpė jį siekti svajonės būti kartu su šia grupe.
„Man „Coldplay nuo mokyklos laikų buvo mėgstamiausia grupė. Pamatęs gyvai „Coldplay“, susižavėjau gyvo garso koncertais ir iki šiol einu stebėti didžiųjų pasaulio muzikos atlikėjų gyvai. Šiuo metu galėčiau suskaičiuoti daugiau nei 70 didžiųjų atlikėjų koncertų. Vis dėlto, užsidėti dramblio kostiumą galiu tik dėl „Coldplay“, nes aš juos myliu. Dėl kitų muzikos atlikėjų to nedarau, kad atkreipčiau dėmesį – tiesiog praleidžiu smagų laiką klausydamas pasaulinio lygio atlikėjų muzikos“, – sako Dominykas, 2015 metų pabaigoje nusipirkęs dramblio kostiumą. Rado internete, sumokėjo kiek daugiau nei 60 svarų. Tiesa, jis iš „Coldplay“ gerbėjų yra sulaukęs pasiūlymų parduoti kostiumą, bet tikrai nežada to daryti. Juk du kartus šis kostiumas buvo kartu su „Coldplay“ ant scenos!
Su išskirtiniu kostiumu 2016 metų birželio 19 dieną lietuvis nuvyko į „Coldplay“ koncertą „Wembley“ stadione. Turėjo paruošęs plakatą su užrašu „Chris, need an elephant on stage?“ „Chris, ar reikia dramblio ant scenos?“
„Coldplay“ dainininkas, pamatęs mano užrašą, pakvietė mane prisijungti prie jo ant scenos, tačiau apsauga mane sustabdė. Jie nepaaiškino, kodėl. Manau, kad jie išsigando, kad gerbėjas lips ant scenos prieš tokią didelę auditoriją.
Kitais metais, 2017 birželio mėnesį skridau į Švediją, Gothenburg miestą su tuo pačiu dramblio kostiumu stebėti „Coldplay“ koncertą. Dainininkas mane atpažino iš praėjusių metų ir koncerto pabaigoje pakvietė ant scenos. Šį kartą apsaugininkai man leido perlipti apsaugos barjerą ir per dainą „Sky Full of stars“ šokau su „Coldplay“. Tai iki šiol pati geriausia diena mano gyvenime.
„Coldplay“ įdėjo video į savo socialinius tinklus (Facebook, Twitter, Instagram). Vienoje nuotraukoje „Coldplay“ pažymėjo, kad esu iš Lietuvos ir man tai labai svarbu – Lietuva turi žibėti pasaulyje, kaip pati gražiausia ir muziką mylinti valstybė.
Po šio įvykio „Coldplay“ koncertuose gerbėjai pradėjo puoštis dramblio kostiumais. Tradicija prasidėjo Švedijoje ir džiaugiuosi, kad šią tradiciją pradėjo lietuvis.
Tarp 2017 metų ir 2024 metų keliavau po pasaulį, kad pamatyčiau „Coldplay“ koncertus. Juos mačiau Čikagoje, Buenos Airėse, Vankuveryje ir mano paskutiniai koncertai buvo Vienoje. Tai man buvo 16-as ir 17-as „Coldplay“ koncertai. Jei paklaustumėte, ar neatsibodo eiti juos stebėti? Iškart atsakysiu – nė velnio! :) Tai aukščiausia emocijų pakopa man, tai mano Nirvana ir tikra palaima sielai“, – prisipažįsta ištikimas grupės gerbėjas.
Į koncertus Vienoje su žmona jis netgi paruošėme vėliavą taip norėdamas parodyti grupės nariams, kokie jie yra nuostabūs. Kad nusigautų prie pat scenos, jis prie stadiono laukdavo jau 8-ą valandą ryto.
„Kodėl taip anksti? Nes jau yra gerbėjų, kurie laukia anksčiau už mane, o mano noras būti prie pat scenos yra labai didelis.
„Coldplay“ pradėjus koncertą Vienos stadione, kuriame tilpo daugiau nei 60 000 gerbėjų, ir užgrojus dainą „Paradise“, Chris Martin pakvietė mane ant scenos. Aš net nežiūrėdamas, ką apsauginiai darys, šokau per barjerą, lipau ant scenos su savo dramblio kostiumu ir tiesiog šokau iš entuziazmo. Negaliu patikėti! Antras kartas gyvenime, kaip esu scenoje su „Coldplay“!
Dainos pabaigoje, Chris Martin atsuko mikrofoną į mane ir leido man pačiam sudainuoti. Džiaugiuosi, kad esu kartu su Coldplay! Mačiau jo šypseną, juoką ir jutau, kad kažką darau gerai. Jis man padėkojo, keletą kartų apkabino mane ir po viso to, parodė kur grįžti į savo vietą. Tai tikra adrenalino oazė man! Išties, aš iki šiol šokinėju, kad man tai pavyko!
Kitą dieną ėjau į savo 17-ą „Coldplay“ koncertą ir vienas vaikinas taip pat su dramblio kostiumu priėjo prie manęs. Jis kilęs iš Slovakijos, bet gyvena Vokietijoje. Jis man pasakė, kad kai pirmą kartą pamatė tą video, kai šokau su „Coldplay“ ant scenos, aš tapau jo įkvėpimu taip pat džiaugtis „Coldplay“ koncertu ir jis pradėjo eiti į jų koncertus pasipuošęs dramblio kostiumu. Tos dienos koncertas jam buvo septintas.
Koks jausmas būti ant scenos su „Coldplay“? Tai yra palaimos akimirka, kai adrenalinas plūsta į kūną ir tu bandai parodyti savo džiaugsmą mylimai grupei. Šviesų spindesys, minios ošimas yra kažkas neapsakomo. Rekomenduoju visiems tai patirti.
Man buvimas su „Coldplay“ kartu scenoje yra ženklas visiems, kad iš kokio tu pasaulio krašto būtum kilęs, mes kuriame savo akimirkas per savo norą ir užsispyrimą. Be galo svarbu, kokia aplinka tave supa. Ar man karšta visą dieną praleisti su dramblio kostiumu belaukiant koncerto? Be abejo, tačiau pamatyti „Coldplay“ atperka milijoną kartų. Ar aš tęsiu šią tradiciją? Kodėl gi ne? Kai pradėjau šią savo koncertinę veiklą, mane kolegos darbe išvadino „durniumi“. Bet kai užlipau ant scenos, jų žinutės yra labai palaikančios. Būk tuo, kas esi ir nebijok klysti. Tik tie, kurie turi širdį, supras tave ir drąsins toliau siekti savo svajonės“, – savo įspūdžiais dalinosi D. Guzauskas, šiuo metu gyvenantis ir laimę kuriantis už Atlanto.
Gimęs ir užaugęs Klaipėdoje jis išvyko į Angliją studijuoti sporto vadybos. 2019 metais išvyko į Torontą. Kanadoje studijavo pedagogiką ir tapo pradinių klasių mokytoju. Vyras aktyviai dalyvauja lietuvių bendruomenėje Toronte, yra Toronto Maironio lietuvių kalbos mokytojas, pamokas veda kiekvieną šeštadienį. Taip pat dainuoja Toronto chore „Volungė“, dalyvavo ir šimtmečio Dainų šventė Vilniuje šią vasarą.
Nepaisant to, kad dabar „Coldplay“ koncertuose vis dažniau pasitaiko ateinančių su dramblio kostiumais pasitaiko daugumoje koncertų. Dominykas džiaugiasi, kad ši graži iniciatyva prasidėjo nuo lietuvio.
„Kad ir gyvenu Toronte, visuomet būsiu iš tos nedidelės, bet pačios gražiausios pasaulio valstybės – Lietuvos“, – džiaugėsi jis.
Coldplaygerbėjaslietuvis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.