Liko priblokšti, ką jaunavedžiai padarė su dovanų vokeliu: „Įdėjome ne tiek, kiek tikėjosi“ (2)

Patekome į tokią keistą situaciją. Su vyru po patirto šoko negalim atsitokėti iki šiol. Na, gal jūs padėsite perprasti mūsų situaciją, paaiškinti, ką padarėme ne taip.

 Svečiai liko priblokšti, kai jaunavedžiai grąžino jiems vokelį.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Svečiai liko priblokšti, kai jaunavedžiai grąžino jiems vokelį.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svečiai

Jul 2, 2024, 6:25 PM

Esmė tokia. Buvome pakviesti į tolimos giminaitės vestuves. Ceremonija buvo kukli. Jaunavedžiai susituokė bažnyčioje, po to buvo furšetas su keliais užkandžiais ir putojančiais gėrimais.

Po visko nei didelio vakarėlio, nei puotos, nei šokių. Tiesa, bažnyčioje griežė smuiku jauna mergaitė pasamdyta. Buvo tikrai jauki ir graži ceremonija, be jokios pompastikos. Taip viskas buvo parašyta ir kvietime.

Iškart svečiai buvo informuoti, kad jaunavedžiai švęs romantiškai dviese, sveikinimus ir dovanas priims prie bažnyčios.

Kadangi šventė buvo kukli, su vyru nunešėme gėlių ir vokelį. Įdėjome nei daug, nei mažai. 50 eurų (plius puokštė 15 eurų, atvirukas). Manau, kad už dvi braškes ir porą taurių šampano tai normali dovana.

Tačiau turbūt įdėjome ne tiek, kiek tikėjosi. Nes po vestuvių jaunavedžiai vokelį mums tiesiog grąžino... Dar nežinom, kaip ir reaguoti.

Nei jie labai pasiturintys, kad pinigais mėtytųsi, nei mes labai vargšai, kad reikėtų pinigus grąžinti. Paklausėm, aišku, kodėl grąžino.

Tai tik kažką numojo ranka, kad vestuvės jų buvo kuklios ir neprireikė didelių išlaidų, tai ir dovanų nutarė neimti. Bet kiek pasiklausinėjom kitų svečių, tai daugiau niekam ir negrąžino vokelių. O kiek ten į juos dėjo, tai neklausėm.

Kai viešoje erdvėje verda diskusijos, kiek dėti į vokelį jaunavedžiams, visi būna tokie kuklūs – kiek negaila, nuo kiekvieno kišenės priklauso ir tt. Aišku, niekas negali pasakyti, kiek ir ką dovanoti per vestuves, Kalėdas, gimtadienį ar krikštynas.

Kiek žmonės gali, tiek ir neša. Tai, sakykit, kiek dabar reikia dėti į vokelį jaunavedžiams? Jei vestuvės kuklios, tik „susirašymas“ ar kukli ceremonija bažnyčioje, pavyzdžiui? Kiek dedat, jei šventė su nakvyne ir Dj, šokiais ir maitinimu? Pasidalinkit, prašau. Tikrai nelinkim niekam patekti į tokią situaciją kaip mūsų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.