Kambariai papuošti, maistas gardus ant stalo garuoja. Fantastika! Baksnoju vyrui į telefono ekraną rodydama nuotraukas ir bumbu: „Pasiilgau vakarienės ne namuose. Noriu ir aš šiais metais restorano maisto paragauti, mišrainių negaminti!“
Vyras nebeturi kur dėtis, gerai, sako, užsakom tą kambarį. Nušvintu kaip saulė rytmetį.
Ilgai nelaukusi susirandu viešbučio kontaktus ir skambu pasiteirauti. Su manimi viešbučio atstovas bendrauja labai maloniai, išdėsto viską, ko teiraujuosi.
Kambariuose vakarienę galima patiekti vienai-dviem šeimoms. Netgi dokumentus žmonių patikrina. Aišku, dabar pavardės dažnai skiriasi net ir vyro bei žmonos, todėl sunku susekti, ar tikrai vakarienę užsisakė giminaičiai. Bet dokumentų, būkit tikri, paprašys.
Į viešbučio kambarį personalas užeina tik kartą, kai reikia patiekti maistą ir gėrimus. Kontaktas minimalus, neužtrunkantis nė 15 minučių.
Tikrai nudžiungu tai girdėdama. Nes saugumas dabar ypač svarbus. Viešbučio atstovas pabrėžia, kad po vakarienės kambarys kruopščiai dezinfekuojamas ne tik įvairiomis priemonėmis, bet ir antibakterinėmis ultravioletinių spindulių kvarcinėmis lempomis.
Smalsu, kokie patiekalai Naujųjų naktį siūlomi viešbučio lankytojams? Išgirdus pavadinimus net ausys raitosi. Ant šventinio stalo patiekiama išties prabangi vakarienė su gėrimais.
Pavyzdžiui, užkandžiams siūloma: profitroliai su langustų putėsiais, krapų pesto ir upėtakio ikrai, garinto Atlanto omaro karpačas su mangų ir avokadų salsa, šampane marinuotas arbūzas su eršketo ikrais ir vasabio putėsiais, ančių riebiosios kepenėlės (foie gras) su marinuotais mandarinais bei kinkanais, burokėlių migdolinis pyragėlis „Macarons“ su rūkytu unguriu bei pomidorų ir aitriųjų paprikų čatniu, lengvai rūkytos elnienos karpačas su baravykų ir aviečių padažu, degtinėje marinuotos jautenos tartaras su juodaisiais ikrais.
Pagrindiniai patiekalai taip pat verčia aiktelėti – krosnyje kepta laukinio Patagonijos ešerio filė su jūros šukučių putėsiais, eršketo ikrais, šafranu gardintomis keptomis bulvytėmis bei „bisque“ padažu.
Antras naujametinės vakarienės patiekalas – Barbarisinio ančiuko filė su antienos kepenėlių paštetu „Wellington“ stiliumi, su migdolų piure ir vyšnių „demi-glace“ padažu.
Paskutinę metų vakarienę vainikuoja juodojo šokolado ir gervuogių desertas su aukso dulkėmis, taip pat braškėmis šokolade!
Skamba neįtikėtinai gerai! Tik bijau net klausti, kiek tokia Naujųjų metų vakarienė prabangaus viešbučio kambaryje kainuoja? Vakarienės kaina apartamentuose – 125 eurai vienam asmeniui, jei išsinešti į namus – 58 eurai. Vakarienė trunka apie keturias valandas.
Prabangi vakarienė su viešnage iki ryto kambaryje dviem kainuoja 396 eurus. Liukso klasės apartamentuose – 496 eurai. Viešnagė su vakariene karališkuose apartamentuose dviem Naujųjų vakarą kainuoja net 566 eurus.
Tik viešbučio atstovas patikina, kad brangiausių karališkų kambarių jau nebėra laisvų. Likę tik pigesni, nors ne prastesni.
Vilniečiai net per karantiną Naujųjų metų neketina sutikti namuose – už vakarienę su nakvyne viešbučio kambaryje negaili tokių įspūdingų sumų!
Tai mūsų šeimos savaitės atostogų biudžetas... Man tik pasvajoti. Paskaičiavusi mintyse mūsų šeimos galimybes tyliai atsidusau, padėkojau maloniam viešbučio darbuotojui ir, pasvajojusi apie restorano meniu, nuėjau planuoti savo gerokai kuklesnių naujametinių vaišių.