Kalėdomis bodisi dėl vyro elgesio – pernai buvo skaudžiausia

Artėja viena iš džiaugsmingiausių metų švenčių – Kalėdos. Šventė, kurios, atvirai pasakius, jau nelabai laukiu iš emocinės pusės. Problemos esmė – dovanos. Ne šiaip dovanos, o dovanos nuo vyro.

 Man būtų malonus net ir kuklus dėmesys.<br> 123rf nuotr.
 Man būtų malonus net ir kuklus dėmesys.<br> 123rf nuotr.
 Vyras kažką tik suburbėjo.<br>  123rf nuotr.
 Vyras kažką tik suburbėjo.<br>  123rf nuotr.
Aš tiesiog sėdėjau – dovanos negavau.<br> 123rf nuotr.
Aš tiesiog sėdėjau – dovanos negavau.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Žmona

2019-12-19 19:52, atnaujinta 2019-12-20 08:28

Mano vyras augo šeimoje, kurioje mama buvo tik darbinis arklys. Dovanos jai neegzistavo – t.y., dovanų moteriai šeimoje niekas nedovanojo. Nors pats iš jos dovanų gaudavo jau net užaugęs. Tokį suvokimą vyras atsinešė ir į mūsų šeimą.

Vienintelė be dovanų

Kol vaikai buvo maži, man buvo tarsi malonus rūpestis sukurti jiems šventę. Todėl apie save daug negalvojau, nes žinojau, kad vyrui dovanų pirkimas – kaip ėjimas pas dantistą. Nesureikšmindavau to.

Vaikai paaugo tiek, kad jiems jau pradėjo patiems rūpėti dovanos, norėjo kažką padovanoti ir mums. Prieš praėjusias Kalėdas vaikai klausinėjo, ką galėtų padovanoti tėčiui. Patariau, pasiūliau porą minčių. Visas procesas jiems suteikė džiaugsmo.

Vyras iškart pareiškė, kad jam nieko nereikia, vadinasi, ir aš galėjau nieko nesitikėti iš jo pusės. Kadangi jo senoji barzdaskutė strigo, nupirkau tą, kurią jis pats anksčiau apžiūrinėjo parduotuvėje.

Taigi, atėjo metas išpakuoti dovanas. Vaikai susijaudinę traukė dovanas iš po eglutės ir įteikinėjo jas pagal ant dėžučių užrašytus vardus. Baigus dalinti dovanas vaikai džiaugėsi savosiomis, vyras sėdėjo šypsodamas – irgi džiaugėsi savosiomis, nuo manęs ir vaikų.

Aš tiesiog sėdėjau, nes dovanų negavau. Vaikai tai pamatė ir nejaukiai pasijuto. Vyras pradėjo kažką murmėti po nosimi: „Aš gi sakiau, kad nieko nereikia...“ Skaudu buvo ne dėl dovanos, o dėl visiško abejingumo. Visiško dėmesio nebuvimo. Bet nurijau tai.

Dėmesys pačiai sau

Šiais metais užsisakiau procedūrų kursą SPA salone. Sau vienai. Vyras, kaip supratau, Kalėdoms ir vėl nesiruošė. Tikrindamas paštą jis pamatė mano SPA centro registraciją ir paklausė manęs, kas čia.

Sakau: „Čia mano kalėdine dovana sau.“

Tada jis sako: „O kodėl manęs nepaklausei? Aš irgi kartu norėčiau pabūti.“

Tada aš ir atsakiau: „Tu juk esi sakęs Kalėdų Seneliui, kad tau nieko nereikia...“

Taigi, sėdžiu dabar su įsižeidusiu ir niekam tikusiu vyru. Laukiam Kalėdų. Noriu palinkėti, kad būtumėte vieni kitiems dėmesingesni. Net ir vienas dėmesingas, atidžiai parašytas atvirukas gali sukurti šventinę nuotaiką ir padėti pasijusti mylimu. Su artėjančiomis šventėmis visus!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.