Prisėdę prie staliuko ėmėme rinktis patiekalus iš dienos pietų meniu, tačiau priėjusi padavėja pasakė, kad iš dienos pietų liko tik salotos! Nustėrau. Kaip suprasti, kad atėjus į kavinę patį vidurdienį (12 val. 30 min.) liko tik salotos? Tai kiek tuomet, leiskite paklausti, virėjai pagamina dienos pietų porcijų? Ir ką šiek tiek vėliau pietaujantiems klientams kavinės darbuotojai pasiūlys dar po valandos?
Dabar mąstau, kad tai – labai geras būdas privilioti klientą. Iškabose nurodai, kad siūlai dienos pietus, tačiau užsukęs klientas jų nė su žiburiu neranda. Kavinėje pasilikome vien todėl, kad jau buvome prisėdę ir dėl riboto laiko nenorėjome užsiimti paieškomis. Aš iš bendro meniu užsisakiau picą, kurios prieš tai nė neplanavau valgyti. Sumokėjau daugiau nei ruošiausi, pavalgiau ne tą, ką norėjau.
Tačiau dabar žinau, kur tikrai nekelsiu kojos pietų metu! Maža ką – gal kitą kartą pasakys, kad ir vanduo bei lėkštės baigėsi?..
* * *
„Bendraukime“ kreipėsi į įmonės „Delano“ rinkodaros skyriaus vadovę Ievą Vaičiūnaitę, prašydami pakomentuoti situaciją.
„Dienos pietų metas – tai laikas, kai sulaukiame daugiausiai svečių „CanCan“ picerijose. Tai didmiesčių gyventojai, kurie nori kokybiškai, sočiai ir greitai papietauti. Atsižvelgdami į šiuolaikines maitinimosi tendencijas, bei vertindami mūsų klientų nuomonę, kas mėnesį atnaujiname dienos pietų valgiaraščius. Tik prieš savaitę startavęs naujas meniu sulaukė ypatingo susidomėjimo.
Šią savaitę atšilus orams paankstėjo pietų metas ir pietaujančių jau sulaukiame nuo 11 val., kas lemia ir greitesnį jų suvartojimą. Kadangi picerija yra miesto centre, dažnai sulaukiame ir neplanuotų turistinių grupių, kurios dažnai renkasi dienos pietus, taupydami laiką ir norėdami sočiai pavalgyti“, – atsakė I.Vaičiūnaitė.