Kol vieni atostogauja – aš vergauju ir ariu už du

Vieną kartą skundžiausi ir dabar vėl skųsiuosi. Jau atsibodo. Neseniai kolegai išėjus atostogauti tris savaites turėjau arti už du. Dabar – vėl tas pats. Išėjo kitas kolega, kuris atostogaus dvi savaites, o man teko visas jo darbo krūvis.

Vėl dirbu realiai už du. Mano atlyginimas nepadidėjo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Vėl dirbu realiai už du. Mano atlyginimas nepadidėjo.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Paburbu sau po nosimi, bet vis tiek turiu dirbti. Juk pasirašiau.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Paburbu sau po nosimi, bet vis tiek turiu dirbti. Juk pasirašiau.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Skaitytojas Jonas

Aug 18, 2015, 2:56 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 2:46 AM

Vėl dirbu realiai už du. Mano atlyginimas nepadidėjo. Nė karto. Man tai kelia įsiūtį. Aš vertinu savo darbą. Jis tikrai geras, darbdaviai irgi mumis rūpinasi, bet ne šiuo atveju. Dirbu reklamos kompanijoje ir esu atsakingas už komunikaciją su užsienio klientais.

Bet dabar esu atsakingas ir už bendravimą su klientais iš Lietuvos. Anksčiau dirbau nuo 9 iki 18 valandos, o jau pusantros savaitės nepalieku biuro anksčiau nei 21 valandą. Kol viską sutvarkau, išsiunčiu, tiek laiko ir praeina.

Anksčiau maniau, kad blogai, o dabar jaučiuosi dar blogiau. Nespėjau atsigauti po trijų savaičių, kai kitas kolega atostogavo, kai vėl esu išnaudojamas.

Paburbu sau po nosimi, bet vis tiek turiu dirbti. Juk pasirašiau. Ar tai normalu? Ar neturėčiau gauti daugiau pinigų? Apie tai kalbėjausi su kolegomis, bet jie irgi nežino atsakymo. Kvaila situacija privertė mane susimąstyti: ar tikrai verta dirbti pas tokį darbdavį?

Apie tai pasikalbėjau su draugais, jie nemano, kad reikėtų keisti darbą. Patys nuolat skundžiasi, bet bijo. Aš irgi nenoriu, bet dėl to, kad atmosfera puiki. Tik nenoriu tapti vergu.

Ir vėl niekas manęs nepastebi.

***

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) atstovės Irinos Janukevičienės komentaras:

„Vadovaujantis Lietuvos Respublikos darbo kodekso 197 str. 1 d., kai padidinamas darbuotojo darbo mastas, palyginti su nustatyta norma, už darbą jam mokama proporcingai daugiau. Tokiu būdu nagrinėjamu atveju darbuotojas turi teisę kreiptis į darbdavį ir tartis dėl didesnio apmokėjimo.

Jei darbdavio nurodymu darbuotojui tenka dirbti viršvalandžius, jie turi būti apmokami ne mažiau kaip pusantro karto (DK 193 str. 1 d.). Nagrinėjamoje situacijoje, esant ginčui dėl darbo padidintu mastu ar/ir viršvalandinio darbo apmokėjimo, kurio nepavyko išspręsti derybų būdu, darbuotojas turi teisę kreiptis į VDI teritorinio skyriaus darbo ginčų komisiją su prašymu dėl individualaus darbo ginčo nagrinėjimo.

Valstybinė darbo inspekcija konsultuoja tel. (8 5) 213 9772 ir atsako į gyventojų klausimus VDI paskyroje feisbuke“, – sakė atstovė. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.