Panevėžyje pažeminta menininkė atskleidė, kaip dėl to jaučiasi

2014 m. gruodžio 3 d. 16:24
lrytas.lt
Pasityčiojimas iš Biblijos. Taip vieno straipsnio autorė apibūdino Miglės Bačkovaitės fotografijos parodą „Nėra laiko. Jie ir be Jų“. Dešimt metų Londone gyvenančios kūrėjos darbai liko nesuprasti gimtajame Panevėžyje – kilo aršios diskusijos dėl nuotraukoje vaizduojamos paskutinės vakarienės, kur menininkė apaštalų vaidmenims parinko tatuiruotus vyrus, taip pat rado vietos ir moteriai.
Daugiau nuotraukų (1)
M.Bačkovaitė atsiuntė laišką, kuriame neslėpė nuoskaudos dėl gimtojo miesto leidinio reakcijos į jos meną.
„Grįžusi į Londoną supratau, kad myliu šį miestą labiau nei bet kada. Ir dabar dar mąstau – kokių paskatų vedinas tas žmogus taip apie mane parašė? Negatyvumas traukia negatyvumą, ir vienas kitą peni“, – rašė fotografė.
M.Bačkovaitė taip pat dėkojo aktorei Beatai Tiškevič-Hasanovai, kuri ją palaikė tokiais žodžiais: „Įsivaizduokime puodą. Mes esame puodo viduje. Puodas pamažu kaitinamas, mums karšta, mes kupini idėjų, mes kylame į viršų, mes norime lėkti aukštyn į orą ir pasklisti aplinkoje ir jau beveik pasiekiame tą aukštį, tik... DANGTIS. Mes atsitrenkiame į dangtį.“
Visą B.Tiškevič-Hasanovos komentarą skaitykite čia.
„Galiu pasakyti, kad labai ši metafora yra labai teisinga. Iš tiesų taip ir pasijaučiau – suspausta, įbrukta, ir išdėta į šuns dienas. Tad iš dalies norėčiau jokio sąlyčio su dangčiu ateity neturėti. Ir kunkuliuoti toliau tol, kol dangtis nukris, o vanduo išgaruos pats. Ačiū Beatai“, – dėkojo M.Bačkovaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.