JAV gyventojai atsisakė išduoti vairuotojo pažymėjimą, nes egzaminą ji laikė vairuodama „Tesla“

2024 m. spalio 17 d. 09:59
Vienai Jungtinių Amerikos Valstijų gyventojai pareigūnai atsisakė išduoti vairuotojo pažymėjimą, motyvuodami tuo, kad egzaminą ji laikė vairuodama „Tesla“ automobilį, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.
Daugiau nuotraukų (2)
Pareigūnai sako, kad ji naudojosi autonominio važiavimo funkcija ir nevairavo pati. Merginos tėvas teigia, kad ši sistema jų „Tesloje“ net nėra aktyvuota, nes jie už ją nėra mokėję.
Įdomu tai, kad policininkas, kuris sėdėjo jos automobilyje, iš pradžių pasakė, kad egzaminą ji išlaikė ir jai bus suteiktas vairuotojo pažymėjimas, tačiau vėliau pareigūnai persigalvojo.
Kitą dieną, atvykus pasiimti vairuotojo pažymėjimo, jai buvo pasakyta, kad jis nebus išduotas, motyvuojant tuo, jog ji naudojosi autonominiu režimu.
Įrodžius, kad automobilyje ši funkcija nėra aktyvuota, kontrolierius pradėjo gintis, esą jis pats savo akimis matęs, kaip automobilis lėtėjo merginai nespaudžiant stabdžių pedalo.
Į tai kaltinamieji atsikirto, kad tai buvo stabdžių rekuperacijos sistema, kai atleidus koją nuo akceleratoriaus, pamažu stabdomas ir automobilis, kad tokiu būdu jis papildytų akumuliatorius elektros energiją.
Po ilgų ginčų egzaminatoriai pareiškė, kad neišduos vairuotojo pažymėjimo, nes abejoja, ar mergina sąžiningai vykdė užduotis be papildomos pagalbos.
Galų gale, įsikišus žiniasklaidai, šis nesusipratimas buvo išaiškintas ir mergina savo vairuotojo pažymėjimą visgi gavo, tačiau šis ginčas išprovokavo tai, kad kai kuriose valstijose gali būti draudžiama vairuoti „Tesla“ markės automobilį egzamino metu.
Kol kas neaišku, ar šis įstatymas bus priimtas visose Jungtinėse Amerikos Valstijose, ar veiks tik vienoje, galbūt keliose Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.