2024 m. Paryžiaus automobilių paroda: kokia mūsų laukia ateitis ir kuo greitai važinėsime

2024 m. spalio 16 d. 19:01
„Motorai“
Kas antrus metus vykstančioje Paryžiaus automobilių parodoje lankiausi su tikslu savo akimis pamatyti kokia Europos vairuotojų laukia ateitis. Pokyčiai akivaizdūs ir jie milžiniški, o pristatyti kinų automobiliai yra postūmis rimtai susimąstyti gamintojams iš Europos.
Daugiau nuotraukų (17)
Kinų automobilių gamintojai. Juos Europos parodose matėme ne vieną dešimtmetį, bet dar visai neseniai jie buvo vertinami kaip egzotiški autoritarinės šalies atstovai, kurie nieko gero, išskyrus kainą patiems nereikliausiems vartotojams, negalėjo pasiūlyti. Iki dabar, ypač kai auštas šviesus (ironija) elektromobilumo rytojus.
Ir Paryžiaus automobilių paroda yra geriausias to pavyzdys. Čia tikėjausi išvysti, kad ir nemažai, bet visgi tiesiogiai su europietiškais automobiliais kaina konkuruojančias kiniškas mašinas. Tačiau savo nuostabai padariau išvadą, kad kinai savo siūlomais produktais ne tik pavijo, bet ir lenkia europiečius, ypač vertinant kainą ir ką už ją gauni. Žinoma, čia nekalbu apie važiavimo savybes, kurias galima įvertinti tik kelyje.
Ir šįkart persvara – nebe kokybės sąskaita. Azijiečiai moka gaminti mašinas ir akivaizdu, kad jų plėtros nesustabdys net nauji Europos Sąjungos mokesčiai iš Kinijos importuojamoms mašinoms. Tuo labiau, kad ir didžiausi koncernai, tokie kaip „Volkswagen“ ar „Stellantis“, kartu su kinais gamina automobilius tose pačiose gamyklose, tad reikia suprasti, kad mūsų laukia nemažai naujų prekinių ženklų.
Ar verta pergyventi? Žiūrint iš vartotojo pusės, tai tik geriau, kadangi didėjant pasirinkimui laimi pirkėjas. Tuo labiau, atvykusius kinų gamintojus galiu palyginti su „Tesla“. Be kurio, neturiu jokių abejonių, ir elektromobilių proveržis pramonėje nebūtų buvęs toks spartus, ir klausimas kiek dar gamintojai mums būtų putę dyzelinių variklių išmetamų dalelių į plaučius. Na, o matant kokybiškai surinktus ir, svarbiausia, patrauklia kaina siūlomus kiniškus automobilius, akivaizdu, kad gamintojams iš Europos vėl teks pasitempti. Vėlgi, tik geriau.
Tad kviečiu kartu praeiti per šių metų Paryžiaus automobilių parodą ir savo akimis pamatyti kokia gi laukia automobilių pramonės ateitis, taip pat komentaruose pasidalinti nuomone apie kiniškus automobilius.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.