„Volkswagen“ siūlo pasikalbėti su savo automobiliu: pirmiausia ši funkcija atsiras dviejuose modeliuose

2024 m. rugsėjo 16 d. 14:22
Dirbtinis intelektas jau bendrauja su žmonėmis automobiliuose. Tai, kas anksčiau atrodė kaip fantastika, tampa mūsų kasdienio gyvenimo sudėtine dalimi. Nuo praėjusios savaitės „Volkswagen“ koncernas savo automobiliuose pradėjo diegti programėlės „ChatGPT“ audio versiją, skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.
Daugiau nuotraukų (1)
Per programėlę bus galima kalbėtis su automobiliu. „Volkswagen“ šią funkciją pradės diegti į daugumą savo modeliu. Pirmiausia funkcijas atsiras „Jetta“ ir „ID.4“ automobiliuose.
Norint ją aktyvuoti, tai reikės padaryti per platformą „My Volkswagen“, kurioj programėlė vadinasi „Plus Speech with AI“ (liet. papildomi pokalbiai su dirbtiniu intelektu). Užsisakius, ji automobilyje nuotoliniu būdu bus aktyvuojama per savaitę.
Pirmus trejus metus šia sistema bus galima naudotis nemokamai, o vėliau už ją reikės mokėti nuolatinį abonentinį mokestį.
Norint aktyvuoti programą automobilyje, pakaks garsiai pasakyti „Hello, Volkswagen“ (liet. labas, Volkswagen) ir ji pradės veikti.
Priklausomai nuo modelio, ją bus galima papildomai aktyvuoti ir mygtuko ant vairo paspaudimu.
Siekiantiems anonimiškumo, „Volkswagen“ užtikrina, kad jokia informacija nebus išsaugoma ir iš karto po pokalbio bus panaikinama iš visų laikmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.