Aiškinosi, kokie automobiliai gali įveikti 500 000 kilometrų be gedimų: išskyrė vienvaldį lyderį (9)

2024 m. rugsėjo 6 d. 10:29
Įdomų tyrimą atliko „iSeeCars“ specialistai, kurie pabandė išsiaiškinti, kurie automobiliai lengviausiai galėtų pravažiuoti iki pusės milijono kilometrų. Jie ištyrė automobilių trūkumus ir gedimus bei pabandė išsiaiškinti, kuriuo automobiliu būtų lengviausia be problemų nuvažiuoti tokį atstumą.
Daugiau nuotraukų (2)
Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, specialistai ištyrė daugiau kaip 400 milijonų automobilių remonto istorijas, pradedant nuo 2013 metų gamybos modelių.
Gaila, tačiau jie ištyrė tik Amerikos rinkoje važinėjančias mašinas, bet tendencijas galima pamatyti.
Tyrėjai išskirstė automobilius į kategorijas. Reikia pastebėti, kad patikimiausi yra visureigiai, kurie yra apskaičiuoti didesnėms apkrovoms, todėl tai nėra netikėta.
Vidutinio ir kompaktinio dydžio krosoverių tarpe absoliučiai mažiausiai problemų turėtų kelti „Toyota Highlander“ su hibridine pavara. Tikimybė be didesnių problemų nuvažiuoti bent 400 000 km yra 26 proc.
Tai yra tris kartus didesnis šansas negu bendras vidurkis. Ištyrus visus automobilius paaiškėjo, jog vidutiniškai šansas įveikti tiek kilometrų be problemų yra vos aštuoni proc.
Antroje vietoje atsidūrė dar vienas didelis visureigis – „Honda Pilot“, tačiau jo rezultatas prastesnis. Tikimybė nuvažiuoti bent 400 000 km yra vos 17,5 proc.
Trečioje vietoje – vėl „Toyota Highlander“, bet su benzininiu varikliu. Įdomu, kad pirmajame septynetuke visi modeliai yra japoniški – ketvirtoje vietoje liko „Honda CRV“, penktas „Nissan Pathfinder“, už jo rikiuojasi „Mazda CX9“, o septintoje vietoje yra „Acura MDX“.
Tarp didžiųjų visureigių lyderiauja irgi japoniški automobiliai. Pirmi keturi – „Toyota“. Pirmą vietą užėmė „Toyota Tundra“ su 36,6 proc. tikimybe įveikti numatytą atstumą. Tai geriausias rezultatas tarp visų tirtų automobilių modelių.
Antras – „Toyota Land Cruiser“, trečioje vietoje liko „Toyota Sequoia“, o ketvirtas – „Toyota 4Runner“. Už jų rikiuojasi pirmieji amerikietiški modeliai „Chevrolet suburban“ ir „Chevloret Silverado“.
Įdomu, kad europietiški modeliai į patikimiausių reitingo sąrašus iš viso nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.