Duobelė „Mercedes“ pardavimuose: žmonės nebesirenka prabangių automobilių

2024 m. rugsėjo 5 d. 15:45
Naujus prabangiuosius „Mercedes-Benz“ automobilius pirkėjai renkasi vis rečiau, apie tai rašo „Autonews“.
Daugiau nuotraukų (2)
Prabangiausi „Mercedes“ – S klasė, EQS, AMG ir „Maybach“ – yra gaminami ceche Nr. 56 Zindelfingeno gamykloje, Vokietijoje.
Šis cechas pirmą kartą per daugelį metų pradeda dirbti tik viena pamaina, nors iki šiol dirbo dvejomis pamainomis. Tai reiškia, kad gamybos apimtys sumažės dvigubai.
Po rugpjūčio atostogų mažiausiai 1500 darbuotojų turės daugiau laisvų dienų, o dalį darbuotojų „Mercedes“ koncernas perves į kitus cechus ir kitas gamybos linijas.
Kaip skelbiama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, prabangių „Mercedes“ modelių paklausa nuo balandžio iki birželio nukrito ketvirtadaliu ir tendencijos nėra geros.
Per antrą šių metų ketvirtį vokiečiai pardavė vos 33 000 S klasės, EQS, „Maybach“ ir AMG automobilių. Manoma, kad paklausa toliau mažės.
Svarbu, jog tai modeliai, kurie neša patį didžiausią pelną „Mercedes“ kompanijai. Tai pasijuto, kai bendrovė paskelbė antro šių metų ketvirčio prekybos rezultatus. Pelno marža nuo vieno parduoto automobilio vidutiniškai sumažėjo nuo 13,5 iki vos 10 proc.
Įdomu dar ir tai, kad prabangiųjų „Mercedes“ paklausa mažėja ne kažkurioje vienoje rinkoje, bet visose iškarto – 13 proc. sumažėjo Kinijoje, 19 proc. Amerikoje, o Europos rinkoje jų paklausa krito net 27 proc.
Kol kas vokiečiai neplanuoja, kada cechas Nr. 56 galėtų vėl pradėti dirbti dvejomis pamainomis.
Paprastai automobilių paklausa padidėja, kai jie yra atnaujinami, tačiau artimiausias iš prabangiųjų bus atnaujintas S klasės modelis ir tai anksčiausiai įvyks kitų metų viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.