„Porsche“ nebegamins dviejų savo modelių: jų įpėdinis – sportinis elektromobilis

„Porsche“ paskelbė, kad nebegamins paprasčiausių bazinių „718 Boxter“ ir „718 Cayman“ modelių. Europos Sąjungos teritorijoje šių pigiausių versijų nebėra jau nuo naujųjų metų, nes automobiliai nebeatitinka naujausių kibernetinio saugumo reikalavimų, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Porsche 718 Cayman GT4 RS“.<br>Gamintojo nuotr.
„Porsche 718 Cayman GT4 RS“.<br>Gamintojo nuotr.
„Porsche 718 Boxter“.<br>Gamintojo nuotr.
„Porsche 718 Boxter“.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2024, 10:54 AM

Tiesa, šiuos automobilius „Porsche“ kol kas gamina ir parduoda, bet ne Europos Sąjungos teritorijoje.

Vokiečiai jau paskelbė, jog vietoje šių dviejų modelių pirkėjams pasiūlys visiškai naują sportinį automobilį, tik šis bus varomas elektra.

Tuo pat metu iš „Porsche“ stovyklos pasigirdo ir priešingų naujienų. Vokietijos kompanija gali pristabdyti elektra varomų „Porsche Taycan“ gamybą, nes smarkiai sumažėjo jų paklausa, rašo „Stuttgarter Nachrichten“.

Cufenhauzene esančioje gamykloje „Taycan“ gamybos linija dirbs vos vieną pamainą, nes čia paklausa yra gerokai mažesnė negu planavo vokiečiai. Preliminariai įmonė neplanuoja atleisti darbuotojų.

Per praėjusius metus koncernas sugebėjo parduoti daugiau kaip 40 tūkst. „Porsche Taycan“ automobilių, bet šiais metais skaičiai mažesni. O bendrai Vokietijoje nuo metų pradžios, palyginus su ankstesniais metais, elektromobilių populiarumas mažėjo 16 proc.

Nesiseka šiam modeliui ir Kinijoje, nes šioje šalyje yra didelė panašių elektromobilių paklausa. Juo labiau, kad kinai iš Europos gamintojų dažniau perka prabangius arba sportinius modelius ir su vidaus degimo varikliais.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.