Nuo šiol „Jaguar Land Rover“ kūriniai bus gaminami ant kiniškų platformų: atskleidė, ką pasiskolins

„Jaguar Land Rover“ kompanija priklauso Indijos „Tata“ koncernui ir indai, panašu, ėmė smarkiai taupyti. Išplatintas pranešimas, kad nuo šiol visi nauji šios kompanijos automobiliai bus kuriami ant Kinijos „Chery“ koncerno padaliniui „Exeed“ priklausančių platformų.

„Jaguar Land Rover“ kompanija priklauso Indijos „Tata“ koncernui ir indai, panašu, ėmė smarkiai taupyti.<br>Gamintojo nuotr.
„Jaguar Land Rover“ kompanija priklauso Indijos „Tata“ koncernui ir indai, panašu, ėmė smarkiai taupyti.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2024, 8:11 AM, atnaujinta Jun 28, 2024, 8:12 AM

Nieko nereikės investuoti, nereikės kurti nieko naujo, tiesiog bus naudojamos Kinijos kompanijos turimos platformos, tiek hibridiniams, tiek ir elektriniams automobiliams, apie tai pranešė „Chery“ koncerno spaudos tarnyba.

Kalbama, kad artimiausiu metu bus pasinaudota dviem platformomis, pirmoji skirta elektromobiliams ir vadinasi „E0X“, ant jos yra gaminamas kiniškas „Exeed Exlantix ES“, kuris iki 100 km iš vietos įsibėgėja per keturias sekundes, o 100 km kelio sunaudoja tik dvylika kilovatvalandžių elektros energijos.

Kita platforma – „M3X“, ji skirta hibridiniams modeliams. Jos gaminami automobiliai turi trijų skirtingų pakopų hibridines technologijas, nuo paprasto hibrido iki tokio, kuris kraunamas iš rozetės ir be vidaus degimo variklio gali nuvažiuoti iki 100 km ir daugiau, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Kuriuos naujus „Jaguar“ ir „Land Rover“ modelius kompanija pradės gaminti naudodamasi Kinijos komponentais kol kas nepranešama. Greičiausiai britų kompanija iki paskutiniųjų stengsis šios žinios neakcentuoti.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.