Išbandė vidutinės klasės elektromobilius: paaiškėjo, kuris yra ekonomiškiausias

Britai iš „Carwow“ portalo išbandė vidutinės klasės elektromobilius pagal tai, kaip toli jie gali nuvažiuoti pilnai įkrautais akumuliatoriais ir palygino šiuos duomenis su kilometrais, kuriuos deklaruoja gamintojas, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Gamintojai investuoja kone visus savo pelnus į elektromobilių gamybą, bet pirkėjai visai neskuba jų įsigyti.<br>Roberto H/Unsplash nuotr.
Gamintojai investuoja kone visus savo pelnus į elektromobilių gamybą, bet pirkėjai visai neskuba jų įsigyti.<br>Roberto H/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2024, 7:04 PM

Buvo išbandyti „Porsche Taycan“ su didžiausia baterija, „Tesla Model 3“ irgi su didžiausia baterija, taip pat „BMW i5“ ir „Mercedes EQE“ bei dar du kiniški automobiliai, kurie mūsų rinkoje nėra parduodami.

Visi automobiliai važiavo standartiniu kelionės režimu ir vienoda klimato sistemos nustatyta salono temperatūra. Šie bandymai vyko bendrojo naudojimo keliuose taip pat vienodomis sąlygomis.

Paaiškėjo, jog daugiausia meluoja „BMW i5“ ir kiniškas „Polestar 2“, jų realiai nuvažiuojamas atstumas sudarė tik 82 procentus nuo to, kurį deklaruoja gamintojas.

BMW atveju deklaruojama, kad nuvažiuojamas atstumas yra 583 km, realiai galima nuvažiuoti 476 km. Be to, šis automobilis buvo ir tas modelis, kuris su viena kilovatvalande vidutiniškai nuvažiuoja mažiausiai kilometrų – vos šešis.

Tiksliausiai deklaruoja „Mercedes-Benz EQE“. Gamintojas teigia, kad pilnai įkrautais akumuliatoriais galima nuvažiuoti 612 km, o realiame gyvenime gavosi 575 km, tai yra net 94 proc. tikslumas.

O ekonomiškiausiai važiuoja, tai yra, viena kilovatvalande galima toliausiai nuvažiuoti automobiliu „Tesla Model 3“. Iš vienos kilovatvalandės elektros pavyko nuvažiuoti net 7,5 km.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.