„Toyota“ atšaukia daugiau kaip 100 tūkstančių visureigių: pasirodė variklių gedimai

„Toyota“ korporacija iš prekybos atšaukia daugiau kaip 100 tūkstančių visureigių. Bus remontuojami pikapai „Toyota Tundra“ ir visureigiai „Lexus LX“ su V6 tipo varikliais, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 9:48 PM

Kaip rašo „CarBuzz“, važiuojant automobilių varikliai gali tiesiog užgesti. Problema buvo pastebėta automobiliuose, kuriuose sumontuoti 3,4 litro darbinio tūrio varikliai su dviem turbinomis.

Pasirodo, gaminant variklius, po apdirbimo jie nebuvo išvalyti., todėl viduje gali būti likę metalo drožlių ir kitų nešvarumų, kurie gali tapti variklių gedimo priežastimi.

Šie nešvarumai gali sukelti variklio detonaciją, netikslų veikimą, dingusią galią ir netgi visiškai sugadinti variklį. Netinkamoje vietoje staiga užstrigęs variklis gali tapti avarijos priežastimi, nors kol kas gamintojas praneša, kad dėl šio trūkumo avarijų nebuvo užregistruota.

Nemokamai tikrinami ir atšaukiami bus daugiau nei 100 tūkst. 2022–2023 metais pagamintų „Toyota Tundra“ ir „Lexus LX“ modelių. Tiesa, dauguma jų skirti Amerikos rinkai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.