„Mercedes-Benz“ atsisako hibridinių sportinių modelių: grįžta prie laiko patikrinto agregato

„Mercedes-Benz“ gerokai apsiskaičiavo su galingais hibridiniais varikliais savo sportiškiems AMG automobiliams. Prieš kelis metus vokiečiai paskelbė, kad benzininius V8 variklius keis į keturių cilindų hibridinius variklius su turbinomis. Tada AMG gerbėjus ši žinia šokiravo, tačiau „Mercedes“ buvo užtikrinti, tai – sėkmingas žingsnis.

„Mercedes-Benz“ gerokai apsiskaičiavo su galingais hibridiniais varikliais savo sportiškiems AMG automobiliams.<br>„Mercedes-Benz Group“ nuotr.
„Mercedes-Benz“ gerokai apsiskaičiavo su galingais hibridiniais varikliais savo sportiškiems AMG automobiliams.<br>„Mercedes-Benz Group“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2024, 11:33 AM

Praėjo vos keleri metai ir ratas apsisuko. Praėjusią savaitę „Mercedes“ paskelbė, kad grąžina aštuonių cilindrų benzininis variklius į CLE63 AMG modelius, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

Aštuonių cilindrų varikliai pakeis šiuo metu naudojamus keturių cilindrų hibridinių agregatus. Vos į rinką įvedę šiuos hibridinius variklius, vokiečiai visiems įrodinėjo, kokie tai ekologiški ir labai galingi varikliai, kurie sužavės pirkėjus.

Deja, pirkėjai galvojo kitaip. Pirmiausia vokiečiams teko pakeisti C63 AMG modelyje buvusį agregatą. Nepaisant to, kad hibridinis turi beveik 100-tu arklio galių daugiau, pirkėjai jo nepamėgo, nes emocija buvo visai ne ta.

„Mercedes-Benz“ konstruktoriams teko grąžinti atgal seną gerą V8 atmosferinį variklį, o žingsnis atgal pasiteisino – pirkėjai sugrįžo atgal, todėl dabar vokiečiai keičia variklius ir kituose modeliuose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.