Europiečiams vis mažiau domintis elektromobiliais, „Ford“ skelbia savo planus: toliau gamins automobilius su vidaus degimo varikliais

Europiečiai vis mažiau domisi elektromobiliais ir grįžta prie tradiciniais degalais varomų automobilių, o tai verčia kai kuriuos gamintojus keisti savo ateities planus. Štai „Ford of Europe“ vadovas Martinas Sandleris jau pareiškė, kad „Ford“ ir po 2030 metų gamins automobilius su vidaus degimo varikliais, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

„Ford Puma“.<br>„Ford“ nuotr.
„Ford Puma“.<br>„Ford“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 8:52 AM, atnaujinta May 16, 2024, 9:08 AM

Kaip vieną stipriausių savo būsimų modelių jis įvardijo netrukus rinkoje debiutuosiantį, pigų bei padidinto pravažumo „Ford“ modelį, kaip sako M.Sandleris, jis turėtų konkuruoti su „Dacia Duster“ automobiliu.

Prekyboje naujasis „Ford“ pasirodys kitais metais ir bus gaminamas Ispanijoje. Prieš trejus metus koncernas paskelbė, kad nuo 2030-ųjų gamins tik elektra varomas mašinas, tačiau šis pareiškimas buvo pasakytas gerokai per anksti.

Kritus elektromobilių paklausai teko skubiai keisti planus. Prieš tai „Ford“ teko atšaukti elektrifikacijos planus Amerikoje, o dabar atėjo ir Europos eilė. Tai yra gera proga pasukti savo politiką atgal, nes iki šiol „Ford“ niekaip nesiseka tapti bent kiek didesniu žaidėju elektromobilių rinkoje.

Tik dabar paleidžiama bendrai su „Volkswagen“ koncernu kurta programa. Iš esmės ant „Volkswagen“ platformos bus kepami „Ford“ elektromobiliai, o pirmasis elektrinis masinis modelis „Ford Puma“ prekyboje turėtų atsirasti šių metų antroje pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.