Gyventojų prašymai – nė motais: nesujaudino nė skundai apie dideliu greičiu lakstančius vairuotojus

2024 m. spalio 17 d. 14:13
Prienų rajono gyventojai nori papildomų greičio ribojimo priemonių, nes ne visose gatvėse jaučiasi saugūs. Kai kurios problemos jau net įsisenėjusios, tačiau už tai atsakinga komisija išgirsta ne visus.
Daugiau nuotraukų (2)
Rugsėjį Prienų rajono savivaldybėje vykusio eismo saugumo komisijos posėdžio metu buvo svarstomi gyventojų prašymai įvairiose Prienų rajono vietose įrengti papildomas greičio ribojimo priemones.
Komisija kai kuriuos prašymus atmetė.
Gyventojai tokiais sprendimais nepatenkinti ir aiškino, kodėl.
Prašė papildomų priemonių
Komisijos nariai nepritarė Prienų gyventojų prašymui Statybininkų gatvėje įrengti greitį ribojančias priemones. Komisijos nuomone, šioje gatvėje yra gyvenamąją zoną žymintys kelio ženklai, o vos už kelių šimtų metrų, ties lopšelio-darželio „Gintarėlis“ teritorija, yra įrengta pakelta pėsčiųjų perėja, tad to ir užtenka.
Beržyno seniūnaitijos, kurioje yra Statybininkų gatvė, seniūnaitis Audrius Kadiša sakė, jog gaila, kad prašymas atmestas.
„Jauni vairuotojai nepaiso kelio ženklų, nesustoja net prie pėsčiųjų perėjų, lekia dideliu greičiu. Kol kas didelės nelaimės neįvyko, bet būtų geriau jai užbėgti už akių.
Ši problema nėra nauja. Gyventojai ne pirmą kartą prašo papildomų saugumo priemonių, gaila, kad savivaldybė to nesiima“, – kalbėjo seniūnaitis.
Vaikams kieme – nesaugu
Statybininkų gatvės gyventojas Rimantas Kairaitis sakė, kad šioje gatvėje yra nemažai daugiabučių, kuriuose gyvena jaunos šeimos. Nors kiemuose žaidžia vaikai, vairuotojai nepaiso kelio ženklų „Gyvenamoji zona“.
„Stebėdamas, kaip vairuotojai, įvažiavę į teritoriją, kur įrengti kelio ženklai „Gyvenamoji zona“, elgiasi, suprantu, kad daugelis nežino, ką jie reiškia. Šis ženklas draudžia važiuoti didesniu kaip 20 kilometrų per valandą greičiu, o šioje zonoje pėstieji turi pirmumą prieš transporto priemones“, – aiškino R.Kairaitis.
Kelių eismo taisyklės numato, kad ženklas „Gyvenamoji zona“ pėstiesiems leidžia judėti važiuojamąja dalimi visoje gyvenamojoje zonoje, tiesa, jie neturi trukdyti transporto priemonių eismui.
Taip pat šioje zonoje draudžiama stovėti įjungus transporto priemonės variklį ilgiau, nei būtina paruošti transporto priemonę važiuoti.
„Vairuotojai dažnai šių taisyklių nesilaiko, nekreipia dėmesio į pėsčiuosius, būna, kad ilgai neužgesina automobilio variklio“, – skundėsi prieniškis.
Problemos ateityje neliks?
Eismo saugumo komisija nepritarė ir prašymui įrengti greitį mažinančias technines priemones Balbieriškyje, Partizanų gatvėje.
Komisijos nariai gyventojams pranešė, kad bendrovė „Via Lietuva“ artimiausiu metu planuoja iš pagrindų remontuoti Jaunimo gatvę, todėl papildomos greitį mažinančios priemonės Partizanų gatvėje būtų perteklinės, nes remonto metu bus pertvarkoma Jaunimo ir Partizanų gatvių sankirta. Automobiliai, įvažiuojantys į Balbieriškio miestelį iš aplinkkelio, nori nenori bus priversti mažinti greitį.
Balbieriškyje įsikūrusios bendruomenės „Abipus Peršėkės“ vadovas Algis Gustainis sakė, kad vis dėlto greitį ribojančių kalnelių ar kokių nors kitų priemonių reikia.
„Ypač jų reikia atkarpoje, esančioje arčiau Partizanų ir Pašilės gatvių sankirtos, kur yra degalinė, nes ši Partizanų gatvės atkarpa neseniai suremontuota ir vairuotojai nesilaiko saugaus eismo, važiuoja labai greitai, nors greitį ribojantis kelio ženklas yra“, – tikino Balbieriškio gyventojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.