Remontas transporto arteriją pavertė kliūčių ruožu – neabejoja, kad galvota tik apie automobilių vairuotojus

2024 m. spalio 5 d. 17:05
A.Juozapavičiaus prospektu lekiantys automobilių vairuotojai džiaugiasi, kad ši transporto arterija plati. Tačiau šaligatviais riedantys dviratininkai nepatenkinti, nes jiems kai kuriose vietose nuo dviračio tenka nulipti, mat pravažiavimai – per siauri.
Daugiau nuotraukų (1)
Dviračiais važinėjantys kauniečiai mieste vis užtinka vietų, kuriose riedėti sudėtinga, nes atsiranda įvairių kliūčių.
Lietuvos dviratininkų bendrijos vadovas Paulius Bakutis stebėjosi situacija A.Juozapavičiaus prospekte. Ši transporto arterija iš pagrindų buvo suremontuota 2012 metais – tada nutiesti nauji šaligatviai, jų bortai ties gatvių sankirtomis pažeminti ir pritaikyti dviratininkams.
Ties A.Juozapavičiaus prospekto ir Tilkos gatvės sankirta šaligatvis netikėtai susiaurėja. Šioje vietoje stovi A.Juozapavičiaus prospekto 111-asis namas.
Tarp jo ir gatvės ant šaligatvio įrengtas atitvaras, kad per gatvę nelakstytų pėstieji. Taip pat į šaligatvį įtvirtintas ir pėsčiųjų perėją žymintis ženklas.
„Šioje vietoje pravažiuoti dviratininkams sudėtinga, nes netelpa dviračio vairas. Manau, kad ir žmonėms su vaikų ar neįgaliųjų vežimėliais čia riedėti taip pat nepatogu“, – įžvalgomis dalijosi P.Bakutis.
Dviratininkas įsitikinęs, kad iš pagrindų remontuojant A.Juozapavičiaus prospektą buvo galvojama tik apie automobilių vairuotojus.
„To neturėtų būti, nes ir vairuotojų, ir pėsčiųjų bei dviratininkų teisės lygios, – jei prie gatvių neįmanoma įrengti dviračių takų, tam turėtų būti pritaikyti šaligatviai“, – įsitikinęs P.Bakutis.
Kaunietis pastebėjo, kad neapgalvotai įrengtas ir pėsčiųjų perėją žymintis ženklas.
„Prie kiekvienos įvažos ar siauros gatvės pėsčiųjų perėjos neįrenginėjamos. Šioje vietoje nei jos, nei ją žyminčio ženklo nereikia. Ženklas – tik dar viena kliūtis. Be to, tai – vizualinė tarša“, – pareiškė dviratininkų atstovas.
P.Bakutis mano, kad ženklą reikėtų panaikinti, užtektų ant grindinio pažymėti, jog šioje vietoje yra pėsčiųjų perėja, jei to taip norisi.
„A.Juozapavičiaus prospekte panašios kliūtys yra dar keliose vietose, bet šioje sankirtoje situacija blogiausia“, – patikino P.Bakutis.
A.Juozapavičiaus prospekte įsikūręs dviračių meistras Artūras Kučinskas sakė, kad iš apsilankančių klientų taip pat girdi pastabų dėl prie prospekto ir Tilkos gatvės sankirtos įrengtų atitvarų.
„Žmonės stebisi, kam reikėjo gatvę nuo šaligatvio skiriančias užtvaras įrengti būtent taip. Jos galėtų būti trumpesnės, tada atsirastų daugiau vietos ir dviratininkai pravažiuotų“, – kalbėjo kaunietis.
Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius sakė, kad A.Juozapavičiaus prospekto ir Tilkos gatvių sankirtą apžiūrės, įvertins ir spręs, ar galima ką nors padaryti.
Kaunasšaligatviaidviratininkas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.