Kaunietis apie incidentą miesto centre: čia tik laiko klausimas, kada bus aukų

2024 m. rugsėjo 22 d. 15:44
Trečiadienį Kauno centre esančioje Nemuno gatvėje sustojo viešojo transporto eismas. Vietoje atsidūrę Kauno pareigūnai vakar informavo, kad spūstis susidarė dėl galimai sugedusio troleibuso, tačiau ketvirtadienį aiškėja visai kita incidento priežastis.
Daugiau nuotraukų (2)
„Nemuno gatvėje autobusas vos nepervažiavo moters, bet atsipirkome tik sulankstytomis mašinos durelėmis. Automobilis buvo priparkuotas, bet autobuso vairuotojas nepasirinko saugaus atstumo ir užkabino dureles“, – trečiadienį apie 22 val. vakaro informacija dalijosi kaunietis.
Vyras taip pat akcentavo, kad kauniečiams minėtoje gatvėje ypač nesaugu.
„Nemuno g. autobusai skraido žymiai greičiau, nei gatvė pritaikyta – mes rašėme skundus Kauno savivaldybei, bet jie atsako, kad nieko negali padėti. Laimė, kad moteris spėjo prisispausti ir atsipirkom tik durelėmis, bet čia tik laiko klausimas, kada bus aukų, nes rajone pilna vaikų – šalia mokykla. Vėlgi, autobuso vairuotojai nei kiek nepristabdo prieš perėjas, signalina, jeigu durelės būna pravertos – žodžiu, košmaras“, – apmaudą liejo kaunietis.
„Kauno autobusai“: mažai tikėtina, kad troleibusai ar autobusai ten „skraido“
Kaip penktadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Kauno autobusų“ atstovė Ramunė Tarandė, Nemuno g. įvykęs incidentas bendrovei žinomas, tačiau ji abejoja, kad viešojo transporto vairuotojai gali viršyti leistiną greitį.
„Įvykis žinomas, tačiau plačiau pakomentuoti šiuo metu negalime, nes į įvykio vietą buvo iškviesta policija, kuri atliks tyrimą.
Greitis toje gatvėje yra ribojamas ženklais, galima važiuoti 30 km/val., todėl mažai tikėtina, kad troleibusai ar autobusai ten „skraido“.
Skundų dėl viešojo transporto greičio Nemuno gatvėje anksčiau nebuvome gavę“, – komentavo „Kauno autobusų“ atstovė.
Policija tikslina informaciją
Ketvirtadienį apie incidentą Nemuno g. daugiau informacijos pateikė ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) atstovė. Patikslintais duomenimis, į įvykio vietą pareigūnai vyko ne dėl troleibuso gedimo, o dėl kliudyto automobilio.
„Buvo gautas pranešimas, kad susidūrė troleibusas ir „Volvo“ automobilis, vairuotojai nesutaria dėl kaltės. Nuvykus pareigūnams paaiškėjo, kad susidūrė troleibusas „Soliaris“, vairuojamas vyro (gim. 1958 m.), bei automobilis „Volvo“, kurį vairavo moteris (gim. 1987 m.), t. y. pravažiuojantis troleibusas kliudė atidarytas automobilio dureles, šalia kurių stovėjo moteris. Duomenų, kad moteris būtų patyrusi sužalojimus, neturime“, – teigiama Kauno apskr. VPK atstovės komentare.
Kam reikėjo susiaurinti gatvę?
Viešojo transporto laiku nesulaukę kauniečiai apmaudą liejo dėl ne taip seniai susiaurintos Nemuno g.
„Daugiau susiaurintų gatvių, daugiau nepravažiavimo atvejų. Už tai laisvi dviračių takai…“, – po „Kas vyksta Kaune“ publikacija apie trečiadienį sustojusį viešojo transporto eismą komentavo kaunietė.
„Ačiū mūsų valdžiai už susiaurintą gatvę“, – rašė dar vienas skaitytojas, tokių komentarų būta ir daugiau.
„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Nemuno g. rekonstrukcija įvyko 2022 m. Po kapitalinio remonto gatvės važiuojamoji dalis susiaurėjo nuo dviejų iki vienos eismo juostos, o likęs gatvės plotas skirtas platiems šaligatviams.
Nemuno g. draudžiamas motorinių transporto priemonių, traktorių ir savaeigių mašinų eismas, išskyrus mopedus, motociklus be priekabų, maršrutinį, aptarnaujantįjį transportą, skiriamuoju ženklu „Asmuo su negalia“ arba asmens su negalia automobilio statymo kortele pažymėtas transporto priemones.
Kaunasgatvių remontaseismo įvykis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.