Aikštelė tuščia, bet įvažiuoti ten draudžiama: gyventojai bijo čia palikti automobilius (3)

2024 m. rugsėjo 19 d. 07:59
Rugsėjį automobilių spūstys Kauno daugiabučių kiemuose dar padidėjo. Dainavos rajonas – ne išimtis. Kaskart bandydami įsprausti savo ratuotį į menkiausią nišą vietos gyventojai stebisi, kodėl draudžiama įvažiuoti į tuščią aikštelę Taikos prospekte.
Daugiau nuotraukų (1)
Asfaltuota aikštelė įrengta visai netoli žiedo, kuriame susijungia Taikos ir Pramonės prospektai. Greta jo stovi dviejų aukštų pastatas, kuriame anksčiau veikė Dainavos policijos komisariatas.
Pareigūnai iš šių patalpų išsikraustė daugiau kaip prieš pusmetį, tačiau prie aikštelės pastatytas eismą draudžiantis kelio ženklas. Daugiau jokių iškabų ar nuorodų nematyti.
„Pravažiuoju aikštelę beveik kiekvieną dieną ir ji visada tuščia. Suprantama, pažeidėjui grėstų didelė bauda“, – kalbėjo netoliese gyvenantis kaunietis Paulius Pupeikis.
Vyras neabejoja, kad aplinkinių namų gyventojai, dūstantys perpildytuose kiemuose, tikrai pasinaudotų aikštele, tačiau bijo.
„Galbūt net galima nustatyti mokestį – dalis vairuotojų dėl patogumo tikrai sutiktų jį mokėti“, – įsitikinęs P.Pupeikis. Jo nuomone, nėra jokio pateisinimo neleisti naudotis aikštele kauniečiams, jeigu pastatas stovi tuščias ir aikštelės niekam nereikia.
Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus darbuotojų žiniomis, aikštele naudojosi Dainavos policijos komisariato pareigūnai, o kelio ženklas pastatytas prieš dešimtmetį.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė paaiškino, kad pastatas lig šiol yra Policijos departamento nuosavybė, tačiau bus perduotas Turto bankui, kuris užsiima valstybei priklausančio turto valdymu.
Tikėtina, kad tuščias dviejų aukštų statinys bus parduotas.
Nei Kauno savivaldybės, nei Kauno AVPK atstovai nepateikė paaiškinimų, kodėl lig šiol stovi kelio ženklas „Eismas draudžiamas“ ir ar galima jį bent laikinai nuimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.