Nori įspėti visus dviratininkus: riedėdami šiuo taku turite būti itin atidūs

Greta Baltų prospekto įrengtame dviračių take atsirado pavojingų kliūčių. Dviratininkai vieni kitus įspėja apie jas žodžiu ir socialiniuose tinkluose. Savivaldybės atstovai paaiškino, kodėl taip nutiko.

Greta Baltų prospekto nutiesto dviračių tako atkarpa pavojinga – jos dangą iškilnojo medžių šakos ir ji suaižėjo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Greta Baltų prospekto nutiesto dviračių tako atkarpa pavojinga – jos dangą iškilnojo medžių šakos ir ji suaižėjo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2024, 8:02 AM

Šilainiuose gyvenantis Gintaras Baranauskas važinėdamas dviračiu pastebėjo, kad greta šiame gyvenamajame rajone esančio Baltų prospekto nutiestas dviračių takas vienoje vietoje gana pavojingas.

„Važiuojant šiuo dviračių taku ir leidžiantis nuo kalno link Neries krantinės jis susiaurėja, šioje atkarpoje gausu iškilimų, tako danga suskeldėjusi. Važiuoti tokiu taku pavojinga, nes jei pedalus mini greičiau, iš tolo pastebėti kliūčių ruožą sudėtinga“ , – pasakojo kaunietis.

Vyras teigė norintis įspėti visus dviratininkus, kad jie riedėdami taku būtų itin atidūs.

Kaunietė Raminta pasakojo, kad šiuo taku važinėja ne tik dviratininkai, – savaitgaliais vaikšto ir motinos su mažais vaikais, kurie neretai važinėja paspirtukais.

„Judėjimas čia gana intensyvus. Jei dviratininkai važiuoja greičiau ir staiga pamato suaižėjusią tako dangą, kliūčių bando išvengti. Tada ne tik patys gali nukristi, susižaloti, bet ir sužeisti kitus“, – sakė moteris.

Kauniečiai svarstė, kodėl takas tapo pavojingas.

„Gal asfaltuojant taką buvo padaryta broko – paklotas per plonas asfalto sluoksnis“ – mintimis dalijosi G.Baranauskas.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis priminė, kad šis takas įrengtas daugiau nei prieš 10 metų, o iškilimai atsirado ne dėl to, jog asfaltas paklotas blogai ar jo sluoksnis yra per plonas.

„Asfaltą laužo greta augančių medžių šaknys“, – teigė A.Pakalniškis.

Savivaldybės atstovai remontuoti šią tako atkarpą jau užsakė bendrovei „Kauno švara“. Kai darbai prasidės, juos atlikti planuojama per 2 savaites.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.